Начало ВЕСТИ Доц. Рачев зарадва всички с тази новина ето кога пак ни чака...

Доц. Рачев зарадва всички с тази новина ето кога пак ни чака циганско лято през ноември и кога ще има сняг

306

Очаква се зимата в Европа, в това число в България, да е топла, с около 1-2 градуса над нормата. Валежите през идните месеци ще са по-малко от миналата година, прогнозира климатологът доц.

Георги Рачев. Зимата идва бавно, но постепенно, съобщи той. В Лапландия вече е -14 градуса, а в Москва е -4. В Европа температурите са между 5 и 10 градуса.

 

Понижение на температурите у нас ще има днес, във вторник и в сряда. Очаква се те да са около 10 градуса в западната част на страната и 13-20 градуса в източната. В този период антициклонът „Улрике“ ще избута средиземноморския циклон на юг и се очакват обилни валежи. Кратко затопляне ще има в четвъртък и петък (17-20 градуса), а през уикенда – наново дъжд.

В последния ден на октомври се очаква дъжд, а първите дни на ноември ще са ясни, с температури до 13-15 градуса, минимални – 5-6 градуса. От 10 до 20 ноември се очаква циганско лято, без валежи. А третата десетдневна на ноември се очаква и първият сняг. Синоптичната обстановка е сложна и трудно предвидима. Препоръчва хората да следят прогнозата за времето сутрин, обед и вечер.

 

Източник: За жената