Начало ВЕСТИ Лейла за бруталния момент, когато осъзнала, че е жена в мъжко тяло:...

Лейла за бруталния момент, когато осъзнала, че е жена в мъжко тяло: В България сме стотици

289
Сподели

В българия познавам към 100 личности като мен, но съм убедена, че са много повече. Няма цифра, защото държавата не се интересува от нас и не прави статистики. Това каза за Нова телевизия Лейла, която 7 години работи в наш кол център и определя себе си като транс хетеро жена в мъжко тяло.

„Не съм почнала хормони и не съм направила нито една операция, за да стигна до крайната визия, която да се понрави на обществото. Нито един човек като нас не прави тези операции заради себе си. Те искат обществото да ги хареса и приеме“, казва тя.

„Като дете момчетата ми харесваха, но повече с момичета съм си играла. Докато играех мъжки игри, повече се пазех да не ме ударят, не ме е привличала играта. Никога не съм се определяла като толкова различна, защото желанията ми и стрежемите ми са едни и същи“, добави Лейла.

„В 9 клас, като отидох в гимназия, изведнъж всички използваха думата с „п“. Тогава осъзнах, че нещо не е наред и това се случваше без да им кажа здравей дори. Разбрах какво се случва – аз не реагирах по мъжкия начин, трябваше да съм по-мъжествена и силна и да понасям болка. Аз отказвах да го правя и осъзнах, че не се чувствам нито като мъж, нито като жена. Реших, че трябва да има нещо друго. У нас се знае като травестизъм“, спомня си тя.

„Това бе много брутален период, имаше скандали и ревове, не беше най-лекия период за родителите ми. Не очаквах че всеки ще ме приема радостно. Баща ми понякога ми говори в женски род, но като дойде майка ми, сменя обръщението. След 15-годишен спрях да ползвам името си и мъжкото обръщение“,  казва Лейла.

По думите й страната трябва да спре да налага система и модел, а децата трябва да бъдат оставени, когато пораснат малко, сами да решат как да се казват и какъв да е полът им.