Начало ЗДРАВЕ Имам ли проблем с корема, веднага хапвам някой от тези 4 плода...

Имам ли проблем с корема, веднага хапвам някой от тези 4 плода и всичко се решава за секунди

374

Кои 4 плода са идеални за контрол на запека?

За да се справи човес със запека, е важно да се увеличи консумацията на храни, богати на хранителни влакна, както и вода, която ще помогне за очистване на тялото.

Чревните ритми на хората се различават помежду си, това е безусловно. Но ако вашите посещения до тоалетната са намалени до 2 или 3 пъти седмично, най-вероятно все още сте изправени пред проблема със запек.

И кое помага за контрил на запека?

 

Но първо ето причините.

Сред основните причини за това условие са:

Стрес Заседнал начин на живот Диета с ниско съдържание на фибри Диабет Бременност

В допълнение, запекът би могъл да бъде свързан с наличието на определени заболявания, като хемороиди, дивертикулит или рак на дебелото черво.

Запекът може да се лекува по много начини.

Един от най-простите и в същото време ефективен начин за контрол на запека е да се придържате към диета с много плодове. В края на краищата, те съдържат хранителни вещества, които ускоряват работата на храносмилателната система и осигуряват на тялото и неразтворими диетични фибри.

 

Препоръчваните са следните плодове за тази цел:

Тези 4 плода са идеални за контрол на запека

1. Круша

Крушите за контрол на запека са иделни. Високото съдържание на вода и влакна в крушата прави този плод отличен регулатор на чревния транзит.

Поради своите антиоксидантни свойства крушата е способна да „лекува“ храносмилателната система. Също така допринася за отстраняването на вредния холестерол. В допълнение, крушата съдържа витамините В, С и Е и минерали (желязо, калций и калий)

.

2. Мандарина

Мандарината се отнася до семейството на цитрусовите плодове и затова има много витамин С.

Този витамин стимулира производството на антитела в организма, които се борят с вредните агенти. Високото количество диетични фибри в мандарините помага да се избегнат проблеми с храносмилането, да се предотврати увеличаването на холестерола в кръвта и развитието на сърдечно-съдови заболявания.

 

3. Червено грозде Поради свойствата си, гроздето действа като естествено слабително средство, помага за работата на сърдечно-съдовата система и намалява количеството „лош“ холестерол в организма.

Гроздето съдържа голям брой киселини, които са много важни за правилното функциониране на тялото. Освен това има много малко калории в гроздето, то и благоприятства здравето на артериите и сърдечния мускул, а също подобрява когнитивните способности на човека.

 

4. Гуава

Гуава е плод с антисептични и антихелмитични свойства, което го прави способен да премахне бактериите, гъбичките и други инфекции, които са в тялото.

Ако се приема гуава заедно със семената, тя ще се превърне в ефективно естествено средство за регулиране на червата. За да се възползвате максимално от този плод, препоръчваме да консумирате гуава ежедневно.

 

Източник: За жената