Начало ВЕСТИ Георги Рачев с дългосрочна прогноза за времето през ноември-Кога ще има сняг

Георги Рачев с дългосрочна прогноза за времето през ноември-Кога ще има сняг

363
Сподели

Известният климатолог доц. Георги Рачев направи дългосрочната си прогноза за това какво време ни очаква до края на месец ноември.

Той прогнозира и кога е вероятно да паднат първите за сезона по-сериозни валежи от сняг.

Дъждовете в Бургаско от миналата седмица не са нещо невиждано. Неочакваното в случая беше, че съществената част от дъжда падна в тъмната част от денонощието, което доведе до липса на информация, което е и най-страшното. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Прогнозата за Бургаско беше дадена навреме – два последователни дни имаше оранжев код за обилни валежи. Няма обаче кой да каже в колко часа точно ще започне такъв валеж, добави доц. Рачев. По думите му силният вятър вече стихна, като по-бурно ще остане времето по Черноморието.

В сряда ще бъде студено – на много места температурите ще са отрицателни.

След това в четвъртък ни чака едно затопляне чак до понеделник-вторник, и то с температури доста над нормалните – 14-15 градуса, като на места ще достигнат дори до 18 градуса. След това ни очаква ново понижение на температурите до нормалните за сезона – 12-14 градуса. И това чак до средата на ноември. Всичките снежинки, които предвиждахме, се стопиха в нищото. Снежните прогнози останаха за далеч напред във времето.

До средата на месеца ни чака сухо време. След това времето ще е малко по-динамично, но нормално за сезона, заяви климатологът. Ноември ще е нормален месец в температурно отношение, валежите ще са сравнително малко, посочи доц. Рачев. По думите му първите валежи от сняг могат да се очакват в по-ниската част на страната в третото десетдневие на ноември./За жената