Начало ВЕСТИ ГРЪМНА СЕГА: ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА АВТОБУСА, КОЙТО КАТАСТРОФИРА НА ТРАКИЯ! ТОВА ОБЯСНЯВА...

ГРЪМНА СЕГА: ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА АВТОБУСА, КОЙТО КАТАСТРОФИРА НА ТРАКИЯ! ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО, 28 ПЪТИ СА БИЛИ

279

28 акта за различни нарушения са написани от началото на годината на компанията с обърнатия автобус на магистрала „Тракия“. Това заяви пред Нова телевизия зам.-министърът на транспорта Ангел Попов относно катастрофата с автобус на „Юнион Ивкони“, при която пострадаха 10 души.

„Няма превозно средство, което е над 3,5 тона и не е снабдено с тахограф. Това означава, че тахографът на този автобус или е изпаднал при катастрофата, или шофьорът го е свалил“, уточни Ангел Попов.

„Няма шапка над никого. Виждате, че сме установили различни нарушения в тази компания“, обясни зам.-министърът на транспорта на въпрос дали депутат от ГЕРБ е съсобственик на фирмата и добави: „Г-н Ивайло Константинов е съсобственик в компанията, но това няма нищо общо с инцидента.“

Коментар по темата направиха и от прокуратурата. Оттам заявиха, че се разследват три възможни версии за инцидента – заспиване на шофьора заради преумора, техническа неизправност на превозното средство и засичане или заслепяване от друго превозно средство. „Шофьорът не дава обяснения при повдигане на обвинението. Той отказва да отговори на задаваните му въпроси“, разкриха от прокуратурата на въпрос дали водачът на автобуса е правил два курса без почивка.

„Има монтиран аналогов тахографски апарат, който е много стар. Тахографската карта е на друго лице. На нея е наложена много информация. Самосезирахме се, назначихме проверка”, обясни районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

От думите й стана ясно още, че 49-годишният шофьор, който е от Бургас, е обвинен за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице. Ако бъде признат за виновен, може да влезе в затвора от 1 до 6 години.