Начало ЗДРАВЕ Тази статия може да ви спаси живота или живота на близките ви!

Тази статия може да ви спаси живота или живота на близките ви!

250

Знаете ли каква е основната причина за преждевременната смърт в съвременния свят? Сърдечна атака!

Натовареният начин на живот, навикът е нездравословна храна, хронична липса на сън … Ние самите ние допринасяме много за развитието на болестта, която всяка година става все по-разпространена и по-опасна.

Няма да говорим за необходимостта да живеем здравословно или да бъдем по-малко нервни.

Ще говорим само за симптомите, които могат да ви предупредят за предстоящото бедствие с поне един месец.

Разберете какви проблеми трябва да възприемате като сериозни червени знамена!

умора

Когато артериите се стесняват, сърцето ви започва да получава много по-малко кръв, отколкото преди. Това усложнява функционирането на кръвоносната система. И първият признак на тези проблеми е вековна сънливост и усещане за абсолютна умора.

Несъвместимо дишане

Ако сърцето ви не получи достатъчно кръв, това означава, че белите дробове не могат да получат толкова кислород, колкото са свикнали да получават.

Тези две системи са силно зависими една от друга. Човек не може да работи нормално без другата. Така че, ако често имате проблеми с дори дишанего, консултирайте се с лекар и възможно най-скоро.

слабост

Ако почувствате слабост в цялото тяло, това означава, че в артериите Ви има твърде малко кръв. Вашите мускули не получават точното количество кислород и хранителни вещества. Така че, ако често имате в безсъзнание състояния без очевидна причина, това само по себе си е доста тревожен признак на проблеми със сърдечно-съдовата система.

Замаяност и студена пот

Липсата на кръвен поток към мозъка е много опасна за живота. Ако ви се струва, че тялото ви често е покрито с лепкава студена пот, а вие сами често изпитвате замайване, тогава просто не можете да си позволите да игнорирате тези симптоми.

Натиск на гърдите

Ако имате симптоми на прекомерен натиск в гърдите, дискомфорт в тази област, тогава това е много, много лошо. Тези симптоми в крайна сметка може да започнат да се появяват по-често и да ги изпитате все по-трудно. Ще ги пренебрегнете – лесно можете да се срещнете с сърдечен удар лице в лице.

Синдром „фрости“

Ако имате от време на време от никъде,  симптоми на грип, това може да означава, че се доближавате до среден период. Много хора след атаката казват, че няколко дни преди това, те са имали необясними пристъпи на „студ“, т.е. те „замръзват“.

Как да се справим с всичко това

Ако смятате, че сте преживели тези симптоми лично или  някой от близките ви, незабавно потърсете помощ от лекар. Най-добрият начин да се предотврати сърдечен удар е да се идентифицират симптомите на ранен етап и да се започне превантивно лечение.