Начало КЛЮКАРНИК Изповед на Деси Радева: Познавам Румен от 30 години. Помагаше ми по...

Изповед на Деси Радева: Познавам Румен от 30 години. Помагаше ми по математика

293
Сподели

Десислава Радева , съпругата на президента Румен Радев, разказа публично за запознанството им и началото на техните отношения.

„Познавам Румен от 30 години. Запознахме се в Бургас…

Станахме приятели, започна да идва в къщи“, спомня си първата дама в откровено интервю пред списание EVA. Радева е на корицата на ноемврийския брой на женското списание.

„За мен да си свободен означава да казваш истината. Смятам себе си за свободен човек, защото казвам истината. Всъщност своята истина”, казва Десислава Радева, цитирана от Блиц.

В интервюто си тя не спестява истината за себе си, за грешките, които е правила, не крие своето откровено и честно мнение за всичко онова, с което живеем днес, пише списанието, представяйки интервюто. Радева говори открито за това как възприема засиления интерес към себе си и дали това я кара да се въздържа от публични изяви в социалните мрежи. Съпругата на президента разказва каква е била в ученическите си години в Бургас, как е работила като модел, защо е напуснала английската гимназия в последната година на обучението си и, разбира се, как се е запознала със съпруга си…

„Познавам Румен от 30 години.

Запознахме се в Бургас… Станахме приятели, започна да идва в къщи. Помагаше ми по математика. Предстоеше ми кандидатстване, а нали той е златен медалист от математическа гимназия. Винаги ми е помагал, винаги съм чувствала, че мога да му имам доверие“, казва тя.

Първата дама разказва и за работата си в „Каналето“, за хората, на които се възхищава и вярва, за това как възприема успеха и неуспеха.

„Сега е модерно да се измерва успехът. Имам една много любима мисъл на Чърчил, която обичам да си припомням. Успехът – това е ентусиазмът, с който се придвижваш от един неуспех към друг. Животът е синусоида. Ето ме мен – днес съм съпруга на президента, утре – съпруга на бившия президент. И в кой от двата момента ще бъда по-щастлива?“, пита Радева.