Начало КЛЮКАРНИК Тайната за прекрасната коса на Нур от Сега и завинаги: Тя прави...

Тайната за прекрасната коса на Нур от Сега и завинаги: Тя прави това и косата й е гъста и красива

332
Сподели

Ето каква е и тайната за прекрасната коса на Амине Гюлше ( Нур от “ Сега и завинаги „), разкриват от Lady Zone. Оказва се, че всичко се крие в…

пантенола ! Свикнали сме да използваме успокояващата пяна на пантенола след море или планина, когато кожата изгаря от силното слънце. Но малко хора знаят, че с него може да спасите и косата си.  Пантенолът обикновено е под формата на гел или пяна.

Той съдържа витамин В5 , който се грижи за доброто състояние на кожата и космените фоликули. С него може да си направите приятна маска за коса , ако косъмът е изтънял, имате нужда от хидратация и подхранване, косата ви пада и имате нужда да я сгъстите. За целта може просто да нанесете пяната върху влажна коса. Не е нужно да я измивате. Нанася се по същия начин, по който слагате обикновена пяна за коса. За да сте сигурни, че е нанесен навсякъде, може да разрешите с гребен.

Така не само правите косъма по-еластичен, но и защитавате косата от температурата, когато я сушите или изправяте с преса. Ако пантенолът е под формата на гел, е по-добре да се втрие в корените. Изключително много помага за по-бързия растеж на косата. Резултатите са видими след около месец. В продуктите за коса съдържанието на витамин В5 обикновено е между 2 до 5%, докато в пантенола това са цели 75%.

Маска за коса

1 жълтък 1 ч. л. рициново масло 1 ч. л. зехтин 1 с. л. пантенол

Смесете двата вида масло с жълтъка и леко ги стоплете на водна баня. Добавете пантенола в топлата смес. Не трябва да е гореща! Нанесете маската на чиста коса и загърнете с кърпа. След час измийте с шампоан. Правете маската 2 пъти седмично.

 

Източник: За жената