Начало ЗДРАВЕ На 46 съм, а ръцете ми изглеждаха като 70-годишна баба! Когато приятелка...

На 46 съм, а ръцете ми изглеждаха като 70-годишна баба! Когато приятелка ми сподели тези рецепти, не можех да ги позная

366
Сподели

Ние работим с нашите ръце всеки ден, и експерти смятат, че те дават първите признаци на стареене ..

Защо това е така? Тъй като кожата на ръцете е много тънка и чувствителна. За щастие, с малко усилия, можете да възстановите младостта на ръцете си.

Значително застаряване

В задната част на дланта има много малко мазнини и следователно, когато влакната колаген и еластин започват да се оттеглят, ефектът е по-забележим. Постоянното измиване и излагане на различни химични вещества може да има голямо влияние върху тях, така че не е изненадващо, че те се нуждаят от допълнителни грижи.

Яйца

Експерти казват, че тази мощна храна спомага за възстановяването на еластичността. Това е много просто-Взимате белтъци и ги смесете с една супена лъжица мед. След това размазвате ръцете си с тази смес и ги оставяте да изсъхнат. Измийте със сапун и вода.

Картофи

Картофите могат да направят ръцете ви гладки отново. Сварете картофите и ги намачкайте с вилица. Добавете 2 супени лъжици зехтин, мед и мляко и поставете тази смес в хладилник. Нанесете сместа 2-3 пъти седмично, и оставете на ръцете за около 15 минути. Измийте със сапун и вода.

Шипка масло

Масло от шипка може да ви помогне да си възвърнете гъвкавостта и силата на ръцете, а това масло също е много хранително. Масажирайте ръцете си всеки ден с маслото и ги отпуснете.

Лимон и захар

Изстискайте половин лимон и го смесете с 2 супени лъжици захар и търкайте тази смес върху ръцете си, за да се подобри микроциркулацията. Измивате със сапун и студена вода.

Бадемово масло

Накиснете ръцете в бадемово масло, а след това в студена вода в продължение на 5 минути и прилагате крем за ръце. Сложете памучни ръкавици на ръцете си и ги оставяте през нощта. На сутринта ръцете ви ще бъдат напълно хидратирани.

Вазелин

Сложете вазелин върху ръцете, да се носят памучни ръкавици и ги оставете през нощта.

Избягвайте употребата на много гореща вода

Избягвайте миенето на ръцете си на много гореща вода, тъй като това може да ги дехидратира. Вместо това, използвайте топла или студена вода.

Пазете ръцете си от студа

Винаги носете ръкавици, когато навън е студено, защото те са най-уязвими.

 

Източник: За жената