Начало КЛЮКАРНИК Какво е да пазиш американския президент: Тайни от кухнята на Сикрет сървис

Какво е да пазиш американския президент: Тайни от кухнята на Сикрет сървис

164

„ Сикрет сървис ” отговарят за безопасността на американския президент , дейността им е обвита в тайни

Кои са хората на „Сикрет сървис”? Те са сериозни охранители в черни костюми или са хора с прекалено много компетенции?  Вижте някой тайни от кухнята на гардовете, които могат да ви изненадат.

„Сикрет Сървис” е създаден на 14 април 1865 г в деня на смъртта на президента Линкълн . Сутринта го запознават със службата, а по стечение на обстоятелствата вечерта той е убит.

Първоначалният замисъл е бил агентите да се борят с финансови измами.

Един единствен агент е умрял по време на изпълняване на дълга си. Той е защитил Хари Труман при покушение.

По пода на Овалния кабинет в Белия дом са поставени сензори. С тях агентите следят президента на къде се движи с цел избягването на инцидент, предават от dariknews.bg.

Охранителите от службата не наричат президентите с истинските им имена. Така например кодовото име на Обама е било Ренегат, на Мишел – Ренесанс. Дъщерите ми били – Розовата пъпка и Светлина.

Всички агенти са подготвени да дават спешна помощ и да спасяват живот с медицински умения. Преди да започнат да охраняват държавния глава служителите карат три години в кабинета, а после кандидатстват за работа на терен. Нейната продължителност е не повече от седем години. След, което се връщат към обичайните си задачи.

Агентите на „Сикрет Сървис” винаги имат на разположение кръв от групата на президента. Един от тях нарочно е подбран със същата кръвна група за да може да се използва за спешно кръвопреливане.

Охранителите, които се грижат за безопасността на президента на Щатите преди всяко събитие от голяма важност разиграват определен сценарий за евентуално посегателство над държавния глава. Агентите се обучават как да действат в извънредни ситуации на всеки 2 месеца.