Начало ВЕСТИ 10-месечно бебе губи ръката си-Бащата твърди, че е заради липса на ваксина-Ето...

10-месечно бебе губи ръката си-Бащата твърди, че е заради липса на ваксина-Ето кого обвинява!

131
Сподели

10-месечната Кия Гот от Великобритания вече е изгубила дясната си ръка, а в скоро време ще се лиши и от крак заради рядка форма на менингит.

Бащата на момиченцето е убеден, че за случилото се е виновна Националната служба по здравеопазване, която е забранила да се използва ваксината срещу MenC за новородени.

Десетмесечната Кия Гот може да изгуби всичките свои крайници, зрението си и слуха си заради рядка форма на менингит, предизвикван от менингококова инфекция.

Кия би могло да бъде спасена от своевременна ваксинация, сега обаче момиченцето може да умре или да остане инвалид заради увреждания на мозъка и крайниците. Специалистите в болницата в Лийдс разказаха на семейството, че Кия е най-тежкият случай, с които те са се сблъсквали от 25 години насам.

Дълго време Кия е била в кувиоз. Сега тя може да диша без допълнителна помощ, но това е единствената радостна новина за родителите ѝ – лекарите смятат, че мозъкът на детето може да е безнадеждно увреден. Момичето постоянно се намира под въздействието на успокоителни, затова специалистите не знаят, дали тя ще запази зрението и слуха си.   По-рано британските бебета бяха защитени от менингит С със своевременна ваксинация, но миналата година Националната служба за здравеопазване забрани ваксинирането на новородени „във връзка с разпространението на заболяването“, пише в. „Дейли Мейл“.

Бащата на Кия Пол е убеден, че именно това решение е довело до катастрофалната ситуация, в която се намира неговото семейство.  Сега мъжът се бори за възобновяването на ваксинациите на новородените деца. Говорейки в предаването на ITV Weekend News той призова Националната служба за здравеопазване отново да започне да ваксинира бебетата от инфекцията, която убива малката му дъщеря. „Много ме боли от това, че те забраниха нещо, което можеше да спаси множество детски животи“, казва Пол.

 

Източник: За жената