Начало ВЕСТИ АКО ИЗПОЛЗВАТЕ ТУИТЪР ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ! РЕВОЛЮЦИОННА ПРОМЯНА ПРЕОБРЪЩА ВСИЧКО!

АКО ИЗПОЛЗВАТЕ ТУИТЪР ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ! РЕВОЛЮЦИОННА ПРОМЯНА ПРЕОБРЪЩА ВСИЧКО!

72

Социалната мрежа Туитър направи публикациите в платформата два пъти по-дълги. До сега туитовете имаха максимална дължина от 140 символа. След промяната публикациите в социалната мрежа вече могат да достигат до 280 символа, съобщи CNN.

Новата функция е активна за всички потребители, но има ограничение за някои езици.

Удължаването на съобщенията в социалната мрежа беше обявено вчера от компанията. Промяната ще засегне потребители, публикуващи на повече от 40 езика.

Припомняме, в края на месец септември социалната мрежа започна тестови период на съобщенията с дължина от 280 символа. Тестът обхващаше малка група от хора.

Според данни на Туитър през тестовия период само 5% от потребителите, имащи възможност да пишат до 280 символа, са използвали обем, по-голям от 140 символа. Само 2% от потребителите пък са публикували съобщение с повече от 190 символа, пише нюз.бг.

От компанията обясняват, че увеличаването на лимита цели потребителите да могат по-лесно да изразяват мислите си. „Как да натикаш всичките си мисли в един туит? Всички сме били там, това е мъчение“. Това написа в блога на Twitter продуктовият мениджър Илайджа Роузън през месец септември.

От компанията признават, че много от потребителите може да изпитват носталгия по кратките съобщения от 140 символа. Потребители пък посочват, че това променя самата идеология на социалната мрежа – тя вече не е пространство за микроблогъри.

Бързо след промяната президентът на САЩ Донлад Тръмп, който е и един от най-известните и активни потребители на социалната мрежа, вече се възползва от новия обем на съобщенията. По време на посещението си в Южна Корея Тръмп публукува няколко туита, които надвишаваха 200 символа.

Промяната обаче предизвика и отрицателни реакции. Синът на президента на САЩ Доналд Тръмп-джуниър не реагира положително на по-големия формат, посочвайки, че съобщенията от 140 символа са форма на изкуство. Той предложи на компанията да ограничи използването на съобщенията със повече от 140 символа до 1 публикация на ден.