Начало ВЕСТИ Прав ли е проф. Божо Димитров за „пиклата без цици“? Съблазнителни СНИМКИ...

Прав ли е проф. Божо Димитров за „пиклата без цици“? Съблазнителни СНИМКИ на говорителката на руското МВнР Мария Захарова!

144
Сподели

Едно от най-атрактивните неща в международната политика е инстраграмът на говорителката на руското външно министерство.

Мария Захарова е родена на 24 декември 1975 г. в Москва, прекарва детството си в Пекин, където баща ѝ работи като дипломат. През 1998 г. завършва международна журналистика – специалности „ориенталистика“ и „журналистика“. В официалната ѝ биография пише, че владее английски и китайски език. Пише поезия.

Заради непремерени изказвания от името на руското външно министерство често е критикувана от редица медии в Европа и САЩ. Последният гаф на Захарова е от миналата седмица, когато заяви, че съветската армия е спасила българските евреи от нацистките лагери на смъртта през Втората световна война.

По този повод историкът проф. Божидар Димитров коментира живописно вчера: „Мария Захарова, говорителката на външното министерство е една пикла без цици. Ужасна е просто. Аз като мъж съм възмутен. Не я ли виждате каква е кльощава! Абсолютна пикла без цици. Това, което каза е една лъжа и мисля, че вече тя е наказана.“, заключи той.

Прав ли е професорът?

Ето и някои от най-любопитните снимки на Мария Захарова от профила й в Инстаграм: