Начало КЛЮКАРНИК Балеаж и омбре са вече демоде! Ето я новата, убийствена тенденция за...

Балеаж и омбре са вече демоде! Ето я новата, убийствена тенденция за 2018 г

229

Накрая на годината представяме техника на боядисване на косата, която на запад и зад Океана избута настрани вече остарелите омбре и балеаж.

Запознайте се с калифорнийските кичури- нова тенденция в оцветяването, което фризьорите вече обявиха за най-модерни през 2018 г.

Тази техника симулира това сякаш сте били на калифорнийски плаж, където косата ви е била докосната от слънцето и сте получили загар, но за разлика от омбре, тя изглежда много по-естествена.

 

Тази техника на оцветяване е подходяща за всеки цвят на косата. Тя дава допълнителен блясък на косата, изглежда прекрасно, сякаш от рекламен шампоан. Следователно, тази техника вече привлича световни знаменитости. С радост ще ви разкажем за калифорнийските кичури.

Калифорнийски кичури

В сърцето на техниката на боядисване „калифорнийски кичури“ се крие класическото изсветляване , но се различава с по-щадящ подход. А най-приятното е, че при техниката не се изисква използването на фолио, а изсветляването става открито и косата диша, така че е по-малко наранявана. Често пастата се нанася върху кичурите директно, тъй като съдържа пчелен восък.

Калифорнийското изсветляване може да се приложи за напълно различни прически, с индивидуален избор от цветове, която ще отива почти на всяка жена. За да постигнете най-добър резултат, е важно да изберете правилния тон според цветовата палитра. За да получите красив ефект от естественото изгаряне на слънце, си струва да използвате средно 5 тона по-светла боя.

[нова тенденция в оцветяването на косата]

[нова тенденция в оцветяването на косата]

Тъмният естествен цвят дава възможност да получите интересни контрастиращи възожности. Оставяйки естествената зона в корените, можете да донесете съветите до максимално осветление. Направете например златисти или други ярки цветове. В този случай трябва да използвате палитра от поне три, за предпочитане пет нюанса, за да имате красиво, естествено преливане.

Блондинки с този метод може да подобри естествената красота на косата и добавяне на аромат към изображението, както и да се даде по-буйни вид прическа, ако направите цветовете малко студена или топла. Ако косата е много лека и прави от корените, тогава сянката е по-тъмна от естествената, за да създаде естествен преходен ефект.

Калифорнийските кичури добавят яркост към русокосите дами, защото те често са с естествен кафяв цвят, а след 25 години изглеждат малко скучно. Предимството е, че корените могат да останат с естествения си цвят. И за онези, които са питеснени за появата на сива коса, това е просто божествена звезда. В края на краищата този вид изсветляване не изисква предварително боядисване на посивяла коса.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Процесът на оцветяване в тази техника е по-сложен, отколкото в случая на класическата версия на кичури, или балеаж. Поради това е по-добре да се приложи от талантлив опитен майстор, който е добре запознат с цветовата гама и разнообразието от нюанси.

Кажете ни в коментарите, независимо дали харесвате калифорнийските кичури, а също ни разкажете за новата тенденция в оцветяването на косата на приятелите ви в социалните мрежи.

 

Източник: За жената