Начало КЛЮКАРНИК Носите ли отрицателна енергия и как да се отървете от нея?

Носите ли отрицателна енергия и как да се отървете от нея?

46
Сподели

Има личности, които непрекъснато привличат неподходящи хора, състояния или чувства и всичко оправдават с живот, съдба или смес от обстоятелства.

Себе си често наричат ​​“високо-реалистични“ (защото за тях животът е точно такъв) и тези, които изпадат в паника за нещо, се наричат ​​“наивни хора“ с глава, забита в пясъка.

За да сме реалисти, задължително ли означава, че нещата трябва да се развиват в лоша посока, и че трябва да се приемат като истина? Вярно е, че ако очаквате лошо, лошо ще ви намери.

Така, въпреки реалните перспективи, дадена ситуация да се развие във ваша полза, може би нещо ще се обърка, тъй както не е желателно. Много хора не са наясно с тази негативна енергия. Тя много добре се крие, действа като вродена и никога не се поставя под въпрос.

Опитайте чрез отговорите на следните въпроси, да оцените нивото на  отрицателната енергия , която носите:

– Оплаквате ли се? Често, или понякога?

– Имате ли често спор за това, че света е лош и по-често се случва лошото, от това, което е добро в света (лошо време, лоши условия на живот, лоша власт, глупави закони …)?  – Критикувате ли често?

– Следват ли ви драми и бедствия (дали можете да се освободите от телевизора, когато се излъчва новина за инцидент, или разпадане на семейството на някои известни личности?)

– Обвинявате ли другите? Постоянно или само в определени ситуации?

– Вярвате ли, че нямате контрол над много резултати в живота си?

– Чувствате ли се жертва?Казвате ли, че други ви са ви направили това, или онова?

– Били ли сте благодарни за живота, който сега живеете или ще бъдете благодарни, когато според вас, всичко си дойде на мястото?

– Смятате ли, че и вие допринасяте за нещата, които се случват или смятате, че тези събития стават от само себе си?

Ако сте благодарни само когато ви се случва нещо, добро според вашата оценка, не сте позитивни.

Да чувствате благодарност за нещо, означава да бъдете положителни и със сигурност означава покана за добрата енергия. Ако смятате, че ви се случват само лоши неща, слагате си етикет на жертва. Конкретно, ако нещо лошо ви се случи, виновно е небето, живота, а когато имате благоприятни условия и резултати, заслужили сте си ги вие и вашата работа, труда и задълженията. Не е ли странно, че за едно обвинявате външните обстоятелства и други хора, а за друго събирате всички медали? На никой не му е приятно да го чуе, но сами създавате всички обстоятелства, и предимствата и недостатъците.

Ако сте отговорили с ДА на някои от предлаганите въпроси, в себе си имате негативна енергия, която има тенденция да се увеличава. Следователно, има начини, по които можете да я изчистите и добра новина е, че това винаги е възможно. Първо трябва без резерва да приемете, за да се изчистите от негативната енергия и да осъзнаете, че „… когато си мислите, че всичко, което се случва, е по чужда вина, много ще страдате. Когато осъзнаете, че то излиза от вас, ще опознаете радостта и мира „. (Далай Лама).

Второ, трябва да промените гледната точка. Опитайте да гледате света и събитията  от точка, която ви дава възможност да мислите, че може да бъде добре, вместо, че нещо лошо ще се случи. За такава промяна трябва време и отдаденост, но бързо ще получите изненадващи резултати. Когато се уловите, че говорите, или мислите негативно, за лоши резултати, „обърнете плочата“! Трябва да успеете, а всичко, което се е случило в миналото, остава зад вас. Трябва да си позволите да мислите интуитивно, а не само реално. Трябва да се опитате да провокирате събития с положителен изход, за да привлечете същите в живота си. Само така сами ще се убедите, че сте способни да създавате всеки ден и всяка ситуация. Изберете положителната енергия и тя ще привлече подобни събития. Ще ви изненада, колко бързо в живота ви ще се настанят добри хора, добри възможности и обстоятелства./За жената