Начало ЗДРАВЕ На колко сте години – лекарите разкриват как метаболизмът се влияе от...

На колко сте години – лекарите разкриват как метаболизмът се влияе от възрастта

23

Независимо дали признавате или не, нашето тяло претърпява сериозни промени, когато стареем и тялото не работи, тъй като работи преди десет години.

20 години – на 20 години тялото ви е в най-добрата форма. Въпреки че зависи от генетиката, като цяло, метаболизмът е най-бързият в тези години. Можете да ядете колкото искате и да не забележите тялото си.

30 години – някои процеси в тялото бавно забавят: храносмилането, нуждата от тоалетна, отслабване. Тялото ви спира да се развива и губите мускулна маса, затова трябва да практикувате повече.

40 години – когато напълните 40, ще забележите, че скоростта на вашето тяло значително намалява. Липсата на естроген и прогестерон влияе директно върху репродуктивната Ви система и месечния цикъл.

50 години – в този момент спира месечния цикъл, което води до увеличаване на телесното тегло. Мускулите в тялото бавно се заменят с мастни натрупвания и поради това изискват по-малко калориен прием, отколкото преди.

Разбира се, това не се отнася за всички, а за качеството на живот. Най-лошият враг на вашия метаболизъм е зле хакнат и мързелив начин на живот.