Начало КЛЮКАРНИК Трогателно! Близнаци се родиха преждевременно и спасиха животите си с прегръдки (СНИМКИ)

Трогателно! Близнаци се родиха преждевременно и спасиха животите си с прегръдки (СНИМКИ)

26

Млада майка била ужасена, когато раждането й започнало 13 седмици по-рано. „Аз бях в истинска паника. Лука ме заведе в болницата и сканирането потвърди, че раждам и се нуждая от спешно цезарово сечение. Бях опустошена“, споделя Кристина Лейк Джейсън от Масачузетс, цитирана от „Дейли Мейл“.

Родените бебета близнаци тежали по-малко от един килограм и били невероятно слаби. Те не можели да дишат сами, така че веднага били поставени в инкубатори за изкуствена вентилация на белите дробове. През следващите два месеца децата станали малко по-силни, но все още им липсвал кислород. Тогава Кристина поискала лекарите да поставят децата в един инкубатор.

„Бяха добре и не можеха да се отделят един от друг. И от този момент нататък те продължиха да се променят“, казва майката.

Децата били изписани вкъщи, но проблемите на семейство Джейсън не свършили с това. След година и половина малката Ава имала сърдечни проблеми. Бебето отново е свързано с устройства и дори е пострадало, но подкрепата на братчето й е свършила работа – сега момичето е почти напълно възстановено.

„Той участва вът физиотерапията на сестричката си и й държи ръката, когато се опитва да прави първите си стъпки. Ава копира Остин във всичко, което прави, и това наистина й помогна“, разказва майката.

Кристина е сигурна, че между децата й има невидима връзка, която ги спасява в критични ситуации. Учените са съгласни с младата майка – наблюденията на новородени близнаци показват, че тяхното състояние е нормално в присъствието един на друг. За първи път този ефект е открит през 1995 г. при преждевременните близнаци Бриел и Кири Джаксън.

„Те бяха заедно в утробата ми и сега те изглеждат залепени заедно, връзката им винаги ще бъде най-доброто лекарство за тях“, добавя майката.