Начало ЗДРАВЕ Имате ли бели точки под очите или лицето -Лесно можете да се...

Имате ли бели точки под очите или лицето -Лесно можете да се отървете от тях с няколко съставки

32

Белите точки са едно общо условие, което хората имат. Те са известни като млечни точки .

Въпреки че тези неравности най-често засягат бебета, хората от всички възрасти могат да придобият такива точки.

Какво представляват млечните точки ?

Млечните или твърди бели точки, които могат да се появят на цялото лице се формират така че креатина (произвеждан от кожата) остава пленен под повърхността на кожата създавайки малка киста във формата на бели точки (първични точки). Мазнини (вторични точки) също могат да бъдат натрупани.

Хората от всички възрасти могат да ги получат, но най-често ги има при кърмачета. Те обикновено се срещат на лицето, носа, бузите и около очите.

Каква е причината?

Причината може да бъде увреждане на кожата при възрастни. Може да се появи поради вече съществуваща състояние на кожата или може да бъде страничен ефект на изгаряния, продължително излагане на слънце, използване на стероидни кремове, дори и повторни процедури с лазер и дермоабразия.

В продължението ще преминем през няколко естествени средства за намаляване на точките …

Лимон и захар

Лимонът има фантастични антибактериални, антисептични, избелващи и антиоксидантни свойства. Той постоянно се появява в грижата за лицето, когато става дума за естествени препарати. За това се нуждаете от захар, лимон и зехтин. Внимателно разтривайте от сместа на лицето с кръгови движения и оставете да стоят на лицето за 15-20 минути и след това трябва да се измиете.

Мед

Медът ще подхранва и хидратира кожата ви. Когато се прилага върху кожата, кожата ще запази влагата, която медът поема и предотвратява сушенето. Направете пилинг на мед, захар и масло от жожоба.

Рициново масло

Рициното масло е многоцелева съставка, известна при лечението на състояния като инфекции, запек, проблеми с пикочния мехур, астма. Идеална природна съставка за лечение на кожни състояния като акне и твърди бели точки.

 

Източник: За жената