Начало ЗДРАВЕ Имате ли тези червени петна по тялото? Трябва ли да ви притесняват?

Имате ли тези червени петна по тялото? Трябва ли да ви притесняват?

37

Специфичните петна по кожата са бенки, които са често срещани бенки и често пъти тези червени петна се появяват върху кожата на хората между 40 и 45 годишна възраст. Въпреки това, те могат да се появят в юношеска възраст или детска възраст.

Всъщност цветът е това, което създава по-голямо безпокойство в хората и голяма част  се подлагат на операция, за да ги отстранят предимно защото им изглежда грозно.

Традиционното им име е „рубинени точки“, което идва от техния цвят.

Научното е хемангиом. Но какви са тези точки? И по-важното е, има ли някакъв начин, различен от операция, за да ги премахнете?

Представляват тъkaн нa kpъвoнoceн cъд, запълнена c kpъв и аko oбиkнoвeнитe бeнkи ca koжни oбpaзyвaния, тo чepвeнитe ca няkoлko мaлkи или eдин paзшиpил ce kpъвoнoceн cъд.

Ако се притеснявате за червените бенки?

Това са доброкачествени тумори, т.е. не са канцерогенни или нещо подобно и няма от какво да се притеснявате. Независимо от това, някои намират тези малки точки за досадни всеки път, когато искат да носят деколте или потници.

Кога да се потърси медицинска помощ

Ако забележите някакви промени в начина по който изглежда /уголемяване, промяна на формата/, трябва да си уговорите преглед при Вашия лекар, който ще бъде в състояние да изключи сериозни състояния, като например рак на кожата.

 

Източник: За жената