Начало ВЕСТИ Учени от цял свят тръбят: Монасите от Атон не страдат от...

Учени от цял свят тръбят: Монасите от Атон не страдат от рак

22

Първоначално, само гръцките лекари обърнаха внимание на този удивителен факт, но скоро към тях се присъединиха от учени от цял ​​свят и в резултат на това

На първо място, този невероятен факт забелязах гръцки лекари, но скоро към тях се присъединиха учени от цял свят, както и в резултат на сериозна научна работа, която продължава и до днес, тъй като още през 1962 г. е доказано, че монасите от Атонския манастир не се разболяват от рак.

И не само не се разболяват, но никога не са се разболявали.

И това заключение е получено в резултат на проучване на останките, чиято възраст варира в интервала от няколко хиляди години.

За да се обясни този изненадващ факт, бяха представени много различни теории, от които в крайна сметка само една се е утвърдила:

Атонитските монаси са подпомогнати от тяхната храна и всекидневния начин на живот, което ще бъде обсъдено по-долу …

Оказа се, че те не ядат месо, но ядат много зеленчуци и плодове, защото не ядат месо.

По-голямата част от годината се придържат към строг пост .

И това е тяхната здравословна, почти без мазнини храна, която предпазва монасите от рак и други болести и им дава невероятно дълголетие, а има случаи, когато монасите са живели в Атон до 110 или повече години. Е, средната възраст на живота им е 94 години, отдавна е официално потвърден факт.

Изненадващо, основните принципи на диетата им са предписани от основните правила на православната църква, които препоръчват да се яде храна с умереност, без мазнини и масла и на малки порции, но често.

Дори на празници като Великден, монасите не ядат месо. Но в диетата им има разнообразие от риба, козе, овче и краве, както и други протеинови храни като грах и боб.

Трябва да се отбележи, че всички плодове и зеленчуци, които слагат на масата, им дават обещание за здраве и дълголетие. И не само, че екологично чистите продукти отлично почистват тялото от токсини и и го снабдяват с антиоксиданти. Много важен е фактът, че всеки ден във всяко време, всички монаси прекарват на свеж въздух за извършване на физическа работа , а това е и един от важните компоненти на здравословен и дълъг живот.

Заедно с православната диета, според изследователите ключова роля в доброто здравословно състояние на монасите от Атон се играе от факта, че живеят далеч от суматохата, стреса и мръсния въздух на градовете.

Странно е но това са фактите:

За сравнение например, в най-близкия до Атон град Мандемохария, броят на случаите на рак на глава от населението е равен на почти 30%, но тъй като местните жители ядат една и съща храна, дишат същия въздух и живеят в един и същ климат. Или в този случай би било подходящо да се добави думата „почти“?

Как можем да прилагаме правилата на монасите в Атон, за да се освободим от всички болести без изключение, но да живеем до крайна възраст, като запазим красива физическа и умствена форма?

Има много малко правила, но те са както следва:
1. Избягвайте стрес, тревожност, раздразнение и гняв , очистете душата си и тогава тя ще се превърне в основен лечител на вашето тяло.
2. Често отивайте на чист въздух, излезте от града, в страната, в гората.
3. Преминете към ядене на обикновена храна , изхвърлете консерванти, мазнини, месо и преработени храни.
4. Поне три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък – строг пост,яжте само сурова храна – плодове и зеленчуци.
5. Поне два часа на ден, 5 пъти седмично, да се посветят на физическа работа или спорт.
6. Поставете сексуалния си живот в ред, като намалите броя на сексуалните действия на най-много 3-4 на месец.
7. Да се ​​откажете от такива самоубийствени навициу като пушенето и пиенето на алкохол.

И тогава вие не само гарантирано ще избегнете болестите на храносмилателната и сърдечно-съдови системи, проблеми с бъбреците и обмяната на веществата, но и да се отърве от заболявания, които вече получават, да се поглезите с щастлив, активен и изключително дълъг живот.