Начало ЗДРАВЕ Витамин В17-УБИЕЦ НА РАК-Тези хора не се разболяват от рак, защото се...

Витамин В17-УБИЕЦ НА РАК-Тези хора не се разболяват от рак, защото се хранят с това:

34

Витамин В17 за пръв път е открит в семки от бадеми, а след това е разкрито, че се съдържа и в голяма част от плодовете. Години наред това вещество е смятано за витамин и причислявано към витамини на група В под номер 17.

 

Съвременните изследвания отчитат обаче, че по-скоро принадлежи към витаминоподобните съединения.

 

Разбира се този факт съвсем не омаловажава или понижава редицата му здравословни ползи.

Витамин В17 е познат и под наименованието амигдалин . Изграден е от две захарни молекули – едната цианид, а другата бензалдехид.

 

Ползи от витамин В17

Смята се, че съдържащия се във витамин В17 цианиден компонент уврежда и унищожава раковите клетки . Много специалисти смятат, че този витамин е ключът в борбата с коварната болест. Много проучвания потвърждават факта, че витамин В17 е извънредно ефикасен при ракови образувания .

Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил се прилага под формата на инжекции или орално за лечение. За момента това вещество е забранен за ползване в САЩ, поради необходимостта от допълнителни изследвания, които да потвърдят неговата резултатност.

Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на витамин В17, ракът е почти непозната болест.

Пример за това са жителите на долината Хунза, намираща се на границата между Пакистан и Индия, за които кайсията и нейните костилки са неизменна част от режима на хранене.

 

Всяка година, още с напъпването на кайсиевите дървета, те спират да консумират храна и единственото, което приемат е специална напитка, приготвена от вода и сушени кайсии.

Според д-р Ернст Кребс-младши /биохимик от Сан Франциско/, ракът не се притеснява от неизвестна бактерия, токсин или вирус, а по-скоро е болест на витаминен дефицит, предизвикан от недостиг на ценни хранителни компоненти в менюто на съвременния човек.

Още през 50-те години на миналия век той открива, че витамин В17 е безвреден за хората. Той дори го инжектира върху животни и върху себе си, без да да се отрови. Кребс умира през 1996 година, на 85-годишна възраст.

Други ползи, които се приписват на витамин В17 включват намаляване на артритните болки, понижаване на кръвното налягане и тонизиране на организма.

 

Източници на витамин В17

В най-висока концентрация витамин В17 се съдържа в семената на кайсии, вишни, горчив бадем и праскови.

Други източници на витамин В17 са кашу, ядки от сливи, захарна тръстика, дюли, зеле, семена отябълки, малини, къпини, просо, ечемик, кафяв ориз.

Покълналите бобови култури, леща и люцерна също са отлични източници на витамин В17. Смята се, че няколко кайсиеви ядки на ден осигуряват добро количество амигдалин на организма.

 

Вредите от витамин В17

Необходимо е да се внимава с консумацията на кайсиеви ядки, защото в големи количества, те могат да бъдат отровни и опасни.

Смята се, че съдържанието на амигдалин в 50 кайсиеви ядки е изключително опасно за човешкотоздраве. Смъртоносната доза амигдалин е 1 грам и се съдържа в около 100 ядки.

 

Източник: За жената