Начало КЛЮКАРНИК Тя разтри дупето си с нещо, което всеки има у дома, но...

Тя разтри дупето си с нещо, което всеки има у дома, но никой не го използва, а резултатите са удивителни!

60

Това, което тя намаза по дупето си всеки го има у дома си – но никой не го използва! Много хора обичат кафе. След като се насладите на напитката, просто изхвърляте остатъците кафе с идеята, че нищо не можем да направим с него.

Истината е, че това черното злато е безценно. Просто трябва да го разстелете върху хартия или върху чиния и да го оставите да изсъхне. След това, вие сте готови да започнете с тези 12 съвета за използване на кафе всеки ден.

 1. Наторяване на цветята Можете да създадете наистина ефективна тор от остатъците от кафе. Тя е невероятно богата на хранителни вещества като азот, калий и фосфор, и ще даде на вашата градина истински тласък.

 2. Крем против целулит Повечето антицелулитни средства съдържат високи нива на кофеин. Вместо да купувате скъп крем, можете да използвате някои видове масла и кафе, за да имате алтернатива, която е много по-евтина и също толкова ефективна. 

3. Компостът Червеите обичат кафе и всеки, който поставя остатъците в техния компост може да очаква много от тях. Червеите ще се заселят на тълпи, което води до много по-високо производство на компост. 

4. Отблъскване на охлюви Охлювите мразят кафе. Ако искате да защитите вашата градина просто насипете кафе върху почвата и можете да бъдете сигурни – охлюви няма да има.

 5. Репелент срещу мравки Миризмата на кафе е толкова силна, че мравките не могат да намерят пътя си.

6. Против оси Осите също реагират към миризмата на кафе. Трябва да се постави в огнеупорен буркан и да го запалите. Хората няма да забележат дима, нито е вредно за здравето ни. Но е гарантирано, че ще разгони дори най-упоритите от оси за секунди.

7. Освежаване на миризмата в хладилник

В хладилника понякога остава миризма, дори и когато е бил почистен. А чаша мляно кафе е идеална за неутрализиране на миризми. 

8. Почистване на тенджери и повърхности Кафето също е подходящо за почистване. Малките зрънца функционират като препарат за почистване на тенджери и тигани и почистване на повърхности – и всичко това без използването на химикали и спестявате пари за допълнителни почистващи продукти. 

9. За блясък в косата За енергизиране и богато на хранителни вещества измиване, смесете малко кафе с шампоан. Резултатът е лъскава и сияйна коса. Но внимавайте: Това работи само за тъмна коса. 

10. Срещу торбичките под очите Кафето не само ви събужда, помага също срещу торбички под очите. Смес от смляно кафе и малко зехтин и ще възстановите енергията в кожата си.

 11. Почистване на грил След барбекю никой не иска да почисти грила. Това, обаче може да бъде лесно и бързо: Сложи малко смляно кафе на гъбата и търкайте скарата с него. Накрая го изплакнете с топла вода. Барбекюто ще блесне като ново! 

12. Срещу бълхи Ако вашият домашен любимец е заразен, кафето може да бъде спасител! Използвайте влажно смляно кафе и го втривайте в козината и кожата на кучето. Това естествено ще облекчи най-добрия ви приятел от бълхите и като допълнителен бонус, ще го остави да мирише хубаво.

Източник: За жената