Начало ВЕСТИ Синоптици съобщават: Ето кога и къде в България ще падне първия сняг

Синоптици съобщават: Ето кога и къде в България ще падне първия сняг

25

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, главно в източната половина на страната. В Северозападна България ще е почти без валежи.

През нощта ще е почти тихо, през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух .

Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 6° и 11°. През нощта срещу понеделник и в понеделник валежите ще продължат, а с продължаващото понижение на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Още преди обяд в северозападните райони валежите ще спрат, а през нощта срещу вторник ще спрат навсякъде и през следващите дни вероятността за валежи е малка. Във вторник минималните температури ще са около и малко под 0°. Вятърът ще бъде умерен и временно ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще се разкъса и ще е променлива.

Дневните температури ще се повишат. В сряда вятърът от северозапад отново ще се усили, ще има и повече облаци, но почти без валеж. В четвъртък вятърът ще отслабне. Ще има по-продължителни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.