Начало ВЕСТИ Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО ОЧАКВАХМЕ! ЗАДАВА СЕ АНОМАЛИЯ НА ВРЕМЕТО! ДОЦЕНТ...

Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО ОЧАКВАХМЕ! ЗАДАВА СЕ АНОМАЛИЯ НА ВРЕМЕТО! ДОЦЕНТ РАЧЕВ АЛАРМИРА, ИДВА ТОТАЛНА

20
Сподели

До петък ни очаква топло за сезона време. Ще изпратим един приятен ноември. Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът Георги Рачев. След снега, който падна над повечето части от страната през изминалите часове, ще настъпи мощно затопляне.

Това сочи прогнозата за следващите седмици“, каза Рачев. Той каза, че малката снежна покривка бързо ще се стопи, като валежите ще спрат до понеделник на обяд. Във вторник сутринта температурите ще са отрицателни, но не по-ниски от минус 2 – минус 3 градуса.

„Ще изпратим ноември със сравнително топло за сезона и сухо време. Студ и нови снеговалежи не се очакват поне до 8 декември”, каза доц. Рачев. „Валежите до обяд в западна България ще спрат, а до края на деня и навсякъде. В петък навсякъде в Европа се затопля. Температурите ще са над 10 градуса. Ще е топло за сезона. До края на месеца температурите ще бъдат малко над нулата сутрин, а на обед около 10-12 градуса“, каза той.

„Графиката 14 дни напред показва, че от началото на месеца или ще вали или не. Не можем още да сме сигурни. Най-вероятно утре температурите да бъдат отрицателни и не толкова ниски“, заяви Рачев.

„На 3-4 декември, ще бъде топло, ще вали дъжд и се надяваме във високата планина да се формира първата трайна и сериозна снежна покривка, за да можем да открием зимния сезон. За съжаление няма да става много студено, за да може да работят оръдията за изкуствен сняг и да направят още по-плътна покривката“, каза климатологът.

„Ще имаме топла зима показват прогнозите за декември и януари. Ще има виелици и снеговалежи, да, нормално е. Градусите обаче ще са 1-2 градуса над средното за сезона. Няма да липсват и дни с обилни валежи и много ниски температури.“, прогнозира той, позовавайки се на дългосрочната прогноза на Американската агенция за изследване на океаните.  „Миналия януари огромен студ ни връхлетя. Най-голямата аномалия в Европа беше на Балканите“ припомни Рачев.