Начало ВКУСНО Трябва ли да се мие ориза преди готвене?-Вижте истината!

Трябва ли да се мие ориза преди готвене?-Вижте истината!

35

Някои мият ориза преди да го сготвят, а някой не, но независимо дали го правим или не, възниква въпросът дали такава стъпка е наистина необходима?

 

За начало е важно да знаете следното. Ако с невъоръжено око забележите някакви примеси в ориза, веднага би трябвало да го измиете. Това най-често се случва, когато оризът се купува в насипно състояние.

От друга страна, ако ви се струва, че е твърде бял и някак перфектен, отново го измийте, защото се случва за в опаковките внесен ориз да добавят разнообразни неща, като например глюкоза или ориз на прах, както би бил идеално бял.

И още нещо, твърденията, че с измиването на ориза се губят неговите важни хранителни свойства, не са верни. Така че, вече три факти в полза на това, че оризът да се измива. Да продължим нататък …

Ако измиете ориза преди готвене може да очаквате следното – освен, че ще премахнете замърсяванията и излишното нишесте, сготвеният ориз ще бъде порест и с готвенето няма да се превърне в лепкава каша. Това е особено важно, ако искате красиво хранене.

Въпреки това, няма нужда да прекалявате, леко разбъркайте с пръсти, а водата променете веднъж до два пъти. И още нещо, колкото и да го миете, водата никога няма да бъде прозрачна. Така че, отговорът на този въпрос е, че все пак би трябвало да го измиете. А, как го правите вие?

 

Източник: За жената