Начало ВЕСТИ Швейцарско село предлага 60 000 евро на млади двойки, които заживеят тук

Швейцарско село предлага 60 000 евро на млади двойки, които заживеят тук

26

Младите семейства биха могли да реализират своята мечта – да живеят в швейцарски рай и да получат 60 000 евро. Условието е да се съгласите да живеете поне десет години в малкото живописно швейцарско село Албинен .

Тази колоритна част от Швейцария има само 240 жители и огромен проблем за това как младите семейства да се заселят там. Следващата седмица, на 30 ноември, селото ще гласува миграционната политика , т.е. да предложи пари на всички, които биха дошли да живеят в него поне за десетилетие.

През последните три години, три семейства са напуснали селото, включително осем деца, а училището в селото нямаше никой и то бе затворено. Местните жители призовават властите да вземат въпроса в собствените си ръце, което предполага, че ще се дават пари на всички, които биха искали да живеят там. Жителите предполагат, че 20 000 евро ще бъдат дадени на възрастен и 9 000 евро за всяко дете.

За да се класират за пари, членовете на семейството трябва да са на възраст под 45 години и също така да се съгласят да живеят в селото поне 10 години. Недвижимите имоти и земите, които купуват в селото, трябва да струват поне 170 000 евро и трябва да са постоянен дом, а не ваканционен дом.

Ако напуснат селото преди съгласувания период от 10 години, те ще трябва да върнат парите.