Начало ВЕСТИ Ето мъжът ,който живее вече 4 години с куршум в главата

Ето мъжът ,който живее вече 4 години с куршум в главата

53

Мъж от Велико Търново вече четири години живее с куршум в главата. Желязото той получил при пиянска свада и оцелял след прекараната кома и опасност за живота, а днес иска рекордния половин милион от душманина си, пише „Телеграф“.

На 14 декември 2013 г. Тихомир Иванов се прибирал към къщи с приятели, след като преди това са посетили заведение и са се забавлявали. Малко след полунощ на ул. „Охрид“ във Велико Търново компания се разминала с мъж и жена.

Това са бившият военен Александър Кънев и приятелката му. При разминаването Кънев се обръща към непознатата компания и на висок тон ги пита дали не говорят нещо за приятелката му. Развеселен от изпития алкохол Тихомир решава да се заяде с него и му казва:

„Да говорим и какво от това?“ Между двамата мъже избухва скандал, който прераства в масов бой. Кънев е повален на земята, но успява да се изправи. За да ускори мъжете, нахвърлящи се върху него, той извиква, че е полицай и има пистолет.

Това обаче не спира Тихомир, който хуква след него да го гони. Тогава, за да се спаси от нова порция бой, Александър вади от чантичката си пистолет и стреля – първо 2-3 пъти в земята, а след това и на месо. Куршумът улучва Тихомир в главата и той пада на земята. Когато вижда какво е сторил, той силно изплашен насочва оръжието към главата си и отново натиска спусъка.

Двамата ранени са откарани в търновската болница, където в продължение на седмици лекарите правят чудеса, за да ги върнат към живота. Днес те и двамата за щастие са живи, а наказателното производство срещу стрелецът Александър е приключило с мнение за изправянето му на съд. Обвинението срещу него е за опит за убийство. Самият Тихомир днес разказва, че не си спомня почти нищо от онази нощ.

Помни само, че е бил с двамата си приятели Иван и Тунай в заведение. След това излезли да си тръгнат и оттам нататък спомените му се губят. Дълго време след като излязъл от комата, той си мислел, че е станал жертва на автомобилна катастрофа.

Днес вече знае каква е истината. Въпреки няколкото направени тежки животоспасяващи операции лекарите не успяват да извадят куршума, заседнал дълбоко в мозъка на Тихомир, и вече четири години той си живее с чуждо тяло в главата. Признат е за 80% инвалид и живее с 200 лв. Пенсия. Признава, че понякога се чувства много зле, боли го главата у губи памет и чувство за реалност.

Сега след като знае, че човекът, който се е опитал да го убие, ще бъде изправен на съд, Тихомир заявява, че ще иска половин милион лева обезщетение за претърпените неимуществени щети, болки, страдание и влошеното си здравословно състояние. „Този човек съсипа живота ми. Искам справедливо наказание за него от съда“, призовава Тихомир, човекът с куршум в главата.

 

Източник: За жената