Начало ЗДРАВЕ От баба ми научих тази рецепта, само 1 лъжица и запушените синуси...

От баба ми научих тази рецепта, само 1 лъжица и запушените синуси и ужасната кашлица изчезват

25

Тази напитка, въпреки че медицината е доста напреднала, остава безспорна и най- добра за лечение на белите дробове, кашлицата и запушените синуси

За да ускорите възстановяването, понеже е сезонът на грип, настинки, вируси, ви препоръчваме едно старо лекарство, което е по рецепта на нашите баби. Лекува кашлица и болки в гърлото и е истински балсам за белите дробове.

Става въпрос за мляко с карамел.

Известно е и още като карамелено мляко, но както и да го наричат резултатът е същият- ефективно облекчава кашлицата, ускорява изхвърлянето на секретите, облекчава болките в гърдите по време на силна кашлица и има успокояващ ефект върху целия организъм.

 

Как да си направите такова мляко:

2­3 супени лъжици захар сложете в тенджера и загрейте. Захарта бързо ще се стопи и ще се карамелизира. Лесно може да прегори, така че внимавайте. Щом получи златист цвят веднага излейте млякото върху нея и оставете малко да поври. Охладето го, но в никакъв случай не трябва да е студено.

Най- добре действа, ако се изпие, докато е все още горещо.

 

Забележка: Ако захарта загори, хвърлете я! Загоряла захар няма да ви помогне само може да ви накара да се почувствате по- зле. Помага при оздравяване на синусите; успокоява кашлицата и намалява болката и в гърлото; успокоява болката в гърдите; сънят ще ви бъде по- спокоен и качествен

Ако имате температура не би трябвало да консумирате млечни продукти.

 

Източник: За жената