Начало КЛЮКАРНИК 31-годишна майка на три деца се почувства като преродена с уникална програма

31-годишна майка на три деца се почувства като преродена с уникална програма

26

Аш Петров днес е щастлива 31-годишна майка на три деца, а благодарение на перфектните си форми стана популярна в интернет. Борбата с килограмите започва, когато Аш е на 19 години и ражда първата си рожба.

Преди бременността си тя не тежала повече от 45 кг., пише „Дейли мейл“, цитиран от Вести бг.

Аш напълнява с цели 50 кг.  След последвалите две раждания, младата жена продължава да напълнява. Месеци след третото й раждане Аш тежи 95 кг. И това е интересно! Правилата за дълъг живот на 103-годишния д-р Елсуърт Уеърхам.

През 2014 г., обаче Аш решава да стартира своята промяна.

След години на борба, както самата тя казва, с килограми, депресия, постоянно лошо настроение, Аш открива в интернет група за майки с наднормено тегло, която предлага специална програма. В групата тя разбира, че съществува програма, с която може да отслабне, но и да задържи резултатите.    „Не живеех здравословно преди да стана майка, но бях доста слаба. След първото раждане, когато качих 50 кг за кратко време, бях като балон, което се отрази не само физически, но и психически“, разказва 31-годишната жена.

Въпреки всичко Аш успява да намери сили, за да се пребори с килограмите си, но не с лесните и бързи диети, а с 28-дневното предизвикателство на групата, в която тя влиза. В какво се състои програмата 28-дневното предизвикателство включва тренировки три пъти в седмицата. Аш прави упражненията вкъщи, а не във фитнес зала първоначално.

„Не исках да „скачам“ твърде прибързано, защото щях да намразя тренировките“, споделя Аш. Хранителният режим не се оказал непосилен за младата майка. Той включвал само здравословни продукти – зеленчуци, плодове, риба. Тестените храни, пицата, спагетите, газираните напитки изчезнали изцяло от менюто й.  „Замених газираните напитки с вода и смутита“.

Аш се научава с помощта на програмата да подбира по-внимателно храните си, но без да се налага да изпитва глад. Точно заради това тя не приема, че е на диета или режим на хранене, а че променя целия си начин на живот.

Аш приключва 28-дневното предизвикателство с успех – тя успява да свали 25 кг. Тогава обаче започва по-голямата битка – да запази и подобри постигнатото.

Дали успява? Определено. Аш продължава да се храни здравословно, включва и повече месо в диетата си, но подбирайки всичко в дневното си меню с повече внимание и знания.

Тренировките също не спират.  „Научих, че лошата храна ме подуваше. Караше ме да се чувствам почти постоянно зле“. Така Аш запазва и развива своята мотивация да преобрази тялото си, но и нещо повече – да вдъхновява други майки с наднормено тегло да отслабват след раждането. Нейните съвети за хранене и тренировки днес помагат на стотици жени.