Начало КЛЮКАРНИК Давах луди пари за гел лак. Маникюристката обаче ме светна как да...

Давах луди пари за гел лак. Маникюристката обаче ме светна как да си правя ноктите и лакът ми издържа даже повече, отколкото с гела.

36
Сподели

Доста е досадно да прекарвате 2-3 часа върху лакирането на ноктите си и да ги видите на напукани още на следващия ден. Тези съвети са точно за тези, които харесват обикновените лакове за нокти, а не геловите покрития.

Разберете какво трябва да направите и какво трябва да избегнете, ако искате да имате красиви нокти,  с дълготраен лак.

1. Не спестявайте пари при закупуване на лак за нокти

Ако купувате евтин лак за нокти, забравете за перфектния маникюр, защото вашият лак за нокти едва ли ще издържи толкова дълго, колкото очаквате. Евтиният лак за нокти не трае повече от един ден. Това обаче не означава, че трябва да използвате супер скъп лак за нокти. Вместо това изберете лак за нокти, който професионалистите използват.

2. Отделете си време, за да направите маникюр

Виждали ли сте някога професионалист да прави маникюр със скорост като за Книгата на рекордите на Гинес? Разбира се, не сте! Затова и вие не трябва да бързате. Вашето търпение ще ви осигури перфектен маникюр.

3. Не отрязвайте кожичките

Маникюристите обикновено омекотяват кутикулите в малка баня. Но това е фундаментално погрешно! Поради тази процедура, лакът за нокти е слабо фиксиран. Има специални продукти, които работят най-добре за кожичките.

4. Не полирайте

Това е мит, че лакът за нокти се фиксира по-добре върху полираните нокти. Вашият лак за нокти се отстранява по-лесно, ако ноктите ви са гладки.

Преди да нанесете лак за нокти, трябва да използвате антисептичен или салицилов алкохол, вместо препарат за отстраняване на лаковете. Ако нямате нищо под ръка, просто можете да измиете ръцете си със сапун.

Въпреки че прилагането на основа не е задължително, то определено влияе върху продължителността на покритието! Ако ноктите ви са проблематични, изберете такъв с калций. Той ще излекува вашите увредени нокти.

5. Не разклащайте бутилката за нокти

Вместо да разклащате бутилката за ноктите си, по-добре да я преместите между дланите си. Това ще попречи в лака за нокти да има мехурчета.

6. Един слой не е достатъчен

Не се надявайте на добър резултат, ако приложите само един слой лак за нокти.

7. Направете паузи

След като нанесете първия слой, трябва да го оставите да изсъхне за 10 минути.

8. Защитете вашия лак за нокти

Качественото покривно покритие ще направи дори най-евтиния лак за нокти по-траен. По-добре не пестете пари, когато купувате топ лак.

9. Не изсушавайте ноктите си със сешоар

Сешоарът само ще влоши нещата. Трябва да оставяте лак за нокти да изсъхне естествено.

10. Защитете ноктите си

Използвайте гумени ръкавици, когато правите домакински работи. Домакинските химикали и топлата вода са първите врагове на лаковете за нокти.

11. Опреснете покритието

Ако искате вашето покритие да продължи по-дълго, трябва да обновите горното покритие веднъж на два дни. Много по-лесно е да поправиш щетите.

12. Смажете ноктите си с масло

Водата е най-опасният враг на вашия лак за нокти. Следователно, преди да вземете душ, трябва да нанесете на ноктите си масло. Може да изглежда, че маслото веднага се отмива, но мастният слой все още остава на ноктите и ги предпазва от водата.

Следвайте тези съвети и се наслаждавайте на вашия перфектен маникюр!

 

Източник: За жената