Начало КЛЮКАРНИК Дръзки подигравки и един небрежен флирт: Ето защо Елизабет Втора и Джаки...

Дръзки подигравки и един небрежен флирт: Ето защо Елизабет Втора и Джаки Кенеди не се понасяли (Снимки)

23
Сподели

Годината е 1961. Кралица Елизабет Втора и Джаки Кенеди са едни от най-известните жени на Земята, а според мнозина са и в разцвета на красотата си.

По време на официална среща в Лондон обаче, непростим гаф на първата дама на САЩ й коства най-влиятелното приятелство – това на британския кралски двор.

Като съпруга на президент, Джаки Кенеди се отнася възхитително небрежно към кралските особи. И при все това тя си позволява да се впусне в дръзки подигравки по адрес на кралицата. Както и да флиртува с принц Филип.

Един от бившите биографи на кралицата, разказва за случката по спомени. Историята даже е вдъхновила сериал, който да разкрие подробности, относно миналото и странната среща между двете.

Елизабет посреща топло Джаки Кенеди и Джон в дома си, но докато президентът я омайва, съпругата му флиртува с принц Филип . И когато той споделя със съпругата си, че Джаки Кенеди е поискала да й организира частна разходка на двореца, Елизабет доста сърдито отсича – „Домът е мой, аз ще я разведа“. Явно тя никак не харесвала идеята, че госпожа Кенеди проявява интерес към принц Филип.

Ден по-късно адютантът й я информира, че Джаки е нарекла кралицата „безлична дребна жена на средна възраст“. „Нищо чудно, че Британия вече не е сила с нея на челно място“, изпуснала се тя. Последвали обиди и за Бъкингамския дворец. Той е наречен „второкласен крайпътен хотел, пълен с вехтории“. Макар че на кралицата й дошло в повече, тя понесла стоически обидата. „Е, ще трябва скоро пак да я посрещнем“, коментирала лаконично тя.

Съдбата се обръща и години по-късно, Елизабет е тази, която приветстват с аплодисменти в Гана. Пак тя подкрепя Джаки на погребението на президента Кенеди. Двете така и не стават приятелки, но първата дама най-накрая оказва почит и уважение към британската кралица.

 

Източник: За жената