Начало ВКУСНО От години така ги правя и обирам овациите – тънки като вестник,...

От години така ги правя и обирам овациите – тънки като вестник, а не се късат! Естествено, че има чалъм – всичко е в тайната съставка:

46

Сред  рецептите за палачинки  е лесно да се изгубиш. Някои използват кисело, други прясно мляко, трети смес, а четвърти – вода. Но крайният резултат зависи не само от течните съставки, а най-вече от брашното.

Днес сме ви приготвили един интересен метод за приготвяне на  тънки палачинки , за които ще трябва не само брашно, но и нишесте. Няма значение какъв вид нишесте ще използвате – пшенично, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички палачинкови фенове!

Съставки:

600 мл вода

600 мл прясно мляко

1,5 чаши брашно

1,5 чаши нишесте

4 яйца

1 ч.л. сол

3 с.л. олио

3 с.л. захар

1/2 ч.л. ванилия

Приготвяне: С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар. Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте. Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода. Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките.

Източник: За жената