Начало ЗДРАВЕ Тази 47- годишна жена приемаше по 1 лъжица куркума 347 дни. Това,...

Тази 47- годишна жена приемаше по 1 лъжица куркума 347 дни. Това, което се случи с тялото й ще ви накара да пробвате и вие моментално

14
Сподели

Искам да споделя нещо, което реших и направих за своето здраве

Казвам се Мария, по професия съм помощник-фармацевт. Живея и работя в София.

Преди време прочетох един материал за жена, която подпомогнала лечението на рака с консумацията на природни средства, като куркума, чесън и така нататък.

Няма да изпадам в подробности, все пак това е нейният случай.

Ще ви разкажа какви поуки си направих аз от прочетеното и как това се отрази на здравето ми.

Аз реших всеки ден да поглъщам по една равна чаена лъжичка куркума. За да ми е по-вкусно, аз слагам куркумата в малко кисело мляко.

Какво се случи с мен през всичките тези 347 дни, през които хапвах куркума ?

Намалих възпаленията в тялото. За всичките тези дни аз не съм боледувала нито веднъж от нищо, което е подобно на грип или настинка. С намаляне на възпаленията, освен тези болести, аз си спестих и куп други здравословни неприятности. Разбрах го и като усещане, и като данни от последвалите изследвания, които направих.

 

Мозъкът ми започна да функционира по-добре. Мислех повече и по-бързо, изчезна умората, отпадналостта и всичко лошо, което преди ме притесняваше. Като цяло – чувствах се така, все едно някой вече е спрял да ми „маха главата“.

С тази лъжичка куркума на ден аз успях да „запуша“ всякакъв теч на киселини от всякакъв вид. Куркумата подобри работата на черния дроб и жлъчката ми, и колкото и невероятно да изглежда – намали степента на омазняване на черния дроб. За тази почти година, с доста малки лишения от моя страна, аз успях да отслабна със 17 килограма.Освен всичко друго, съвсем скоро забелязах, че коремът е спрял да ми се подува.

И накрая – макар и на 47 години аз мога да играя баскетбол не по-зле от който и да е младеж. Редовният прием на куркума напълно издуха болката от ставите.

Противовъзпалителните свойства на куркумата явно са „виновни“ за всичките тези малки, но важни промени в моето здраве. Мисля, че това не е кой знае каква философия, и всеки би могъл да разбере какви са действително полезните свойства на куркумата. Единственото, което е нужно да направите, е да взимате по една равна чаена лъжичка куркума.