Начало ВЕСТИ Тя остана без гориво в средата на нощта. Бездомникът й даде последните...

Тя остана без гориво в средата на нощта. Бездомникът й даде последните си пари, които имаше, а после започна една прекрасна история

27
Сподели

34-годишният бездомен мъж Джони Бобит дал последните си 20 долара на Кейт Макклър , жена от Филаделфия, чиято кола останала без гориво през нощта.

След това благодарната жената започнала онлайн дарителска кампания , която след по-малко от две седмици вече е събрала около 300 000 долара в помощ на Бобит.

Кейт Макклър се озовала с колата си посред нощ, без гориво и без пари, в непознат район от града. След като слязла, за да търси бензиностанция, към колата й се приближил скитник.

Той й заръчал да влезе в колата и да се заключи. След няколко минути се върнал с туба бензин, за която похарчил единствените си 20 долара. Кейт му обещала при първа възможност да дойде пак и да му върне парите.

В следващите седмици го посетила няколко пъти, за да му остави дрехи, храна и пари. А преди две седмици тя и приятелят й Марк Д’Амико решават да започнат дарителска кампания в онлайн платформата „ GoFundMe ”, където Кейт разказва историята си с Джони:

„Един ден спрях пак да го видя. Бях му приготвила чувал с някои неща. Вътре имаше пакет със зърнена закуска. Както винаги той ми беше много благодарен, а първото нещо, което направи, бе да отвори пакета и да ме попита: „Искаш ли?”. Кейт и Марк поставят за крайна цел на кампанията сумата от 10 хил. долара. С тях планират да наемат апартамент на Джони за няколко седмици, да му помогнат да започне работа и да си стъпи на краката. Съобщават му няколко дни след началото на кампанията, когато са събрали около 1700 долара. А реакцията на Джони е запечатана на видео:

„769 долара само за вчера? По дяволите! Невероятно… Направили сте всичко това? Това променя живота ми. Дори само тези 769 долара да бяха – отново променят живота ми”. 13 дни след началото си обаче кампанията най-после е събрала 300 000 долара от повече от 10 хиляди дарители, като тепърва набира скорост. Джони Бобит е 34-годишен бивш парамедик. Служил е и в морската пехота на САЩ. Идва във Филаделфия, за да започне работа, но офертата пропада. След това губи и личните си документи, а накрая се озовава на улицата, където е вече повече от година. Денят на благодарността Джони е прекарал в хотелска стая. Кейт и Марк съобщават, че вече е започнал процедура за издаване на нови документи и си е набелязал няколко места, в които да кандидатства за работа. Обмисля да поднови и сертификата си за парамедик. Обещава също да запише благодарствено видео, в което да обясни какво мисли да направи с дарените средства.

 

Източник: За жената