Начало ВЕСТИ Ето какв зима очакват синоптиците тази зима

Ето какв зима очакват синоптиците тази зима

18

„Като цяло може да кажем няколко интересни неща за предстоящия зимен сезон особено ако се опитаме да го сравним с миналия. Има голяма вероятност тази зима да е не толкова студена, колкото предишната.

Или направо да си бъде мека зима.

А валежните количества вероятно ще бъдат като тези през миналата зима, която беше със сезонни суми валежи около нормалните или под тях. Миналият декември беше доста сух, но тази година се очаква това да не се повтори“, каза той.

Повече от половината българи няма да почиват тази зима 52% от българите няма да почиват тази зима. 31% ще предпочетат България, 4% – чужбина, а 13% смятат да почиват и в България, и в чужбин… Прочети повече Господинов обясни, че през последните дни се е провел семинар на Световната метеорологична организация, в който участие е взела и България, предаде Фокус. „Сезонното прогнозиране е международно усилие под егидата на Световната метеорологична организация, на която България е страна-член.

За региона на Европа и за региона на Средиземно море се организират всяка година работни срещи, на които освен други неща, се обсъжда и се представя и актуалното състояние на земната климатична система и какво отношение има това към предстоящия зимен сезон в района на Средиземноморието, Северна Африка и Южна Европа, като тук се включва и районът на България“, каза още той, като уточни, че сезонното прогнозиране на времето се основава най-вече на вероятности и е възможно да се случи всичко.