Начало ВЕСТИ Седмична прогноза за времето-Ще се задържи ли снегът от началото на седмицата

Седмична прогноза за времето-Ще се задържи ли снегът от началото на седмицата

14
Сподели

В понеделник максималните температури ще бъдат между 6 и 14 градуса. Над цялата страна ще има валежи, които постепенно ще преминават в мокър сняг.

Минималните температури ще бъдат от минус един до плюс пет градуса.

Във вторник над Западна България ще има краткотрайни превалявания от мокър сняг. Над Централната и Източната част от страната ще има променлива облачност. Валежи там не се очакват. Максималните температури ще достигнат от 4 до 12 градуса.

В сряда над цялата страна ще бъде предимно слънчево, но се очаква понижение на минималните температури. Най-студено сутрин ще бъде в Смолян и Перник. Там се очаква градусите да паднат до минус 11. Максималните температури ще бъдат между 7 и 11 градуса.

В четвъртък над северозападната част от страната се очакват превалявания от мокър сняг. Над останалата част от страната ще има променлива облачност. Максималните температури ще бъдат между 6 и 17 градуса. Най-топло се очаква да бъде в Хасково.

В петък температурите ще се повишат, като максималните ще бъдат около 15 градуса. Над цялата страна ще преваля дъжд.

В събота над Централната и Западната част от страната ще има променлива облачност със слаби превалявания от дъжд. В Източната част от България ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд.

Температурите ще бъдат между 6 и 14 градуса. В неделя ще има променлива облачност, но валежите ще спрат. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 6 и 12 г градуса.