Начало ВЕСТИ ОТ 1 ДЕКЕМВРИ ОТПАДАТ ВИЗИТЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ...

ОТ 1 ДЕКЕМВРИ ОТПАДАТ ВИЗИТЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ ДЪРЖАВИ!

16

 

От 1 декември падат визите за Канада, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева.

От 16.00 часа на 1 декември българските граждани в рамките на до 6 месеца ще могат да пътуват и престояват в Канада без визи. Това не позволява работа там, но бизнес пътувания, туризъм и посещения на родните ще са безвизови. Ако гражданите пътуват със самолет ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи.

Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара, обясни външният ни министър по БНТ.  Захариева уточни, че по суша и море няма нужда от такава регистрация.

Министърът обърна внимание, че българските гражданите трябва да знаят, че това безвизово пътуване не им дава право да работят. Канада подбира имигранти с точкова система  Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване.

Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата, подчерта Захариева.

Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.