Начало ЗДРАВЕ Учените откриха цинамалдехид в канелата-Ето за какво помага!

Учените откриха цинамалдехид в канелата-Ето за какво помага!

25

Американските учени откриха, че канелата съдържа етерично масло, което стимулира метаболизма, като същевременно ускорява процеса на изгаряне на мастните клетки в тялото.

Става въпрос за цинамалдехид, органическо соединение което придава вкус и мирис на канелата, а се намира предимно в нейната кора.

Учените от Мичиганския университет заключават, че цинамалдехидът активира термогенезата.

Става въпрос за процес на създаване на топлина в тялото който е характерен за топлокръвните животни и хора, а процесът се базира на оксидация на хранителните материи.

Споменатият процес помага за отслабване и авторът на изследването заключава, че канелата точно стимулира този процес в метаболизма.

Основният автор на проучването съобщава, че преди това е знаел предимствата на съединението, но е искал да задълбочи знанията си с по-нататъшни изследвания.

Той и колегите му направиха поредица от експерименти първо на лабораторни мишки, на човешки клетки в лабораторни условия.

Заключили, че канелата (т.е. съединението цинамаладехид) стимулира термогенезата и процеса на изгаряне на мазнини в организма, но и това, че е необходимо да се проведат допълнителни изследвания, защото досегашните са проведени само на човешки клетки в лаборатория.

„Канелата е част от диетата вече хиляди години и прилагането й в превенцията на затлъстяването може да бъде опростена и по-приемлива от някои други методи“, казва авторът на изследването Джун Ву.

Най-ранната употреба на канела се наблюдава преди 4000 години.

 

Източник: За жената