Начало ЗДРАВЕ Мястото, където трупате излишни килограми разкрива от какво заболяване страдате?

Мястото, където трупате излишни килограми разкрива от какво заболяване страдате?

30
Сподели

Местата, на които най-много се събират мазнини  разкриват някои много важни факти за вашето здраве. Дали е по-добре да имате слаби или дебели бедра? Какво ни предпазва от заболявания – мазнините на корема или бедрата?

 

Според написването на „EverydayHealth“, многобройните нови изследвания свързват някои болести с начина, по който тялото ни трупа мазнини.

 

Задник

Изследване направено в Университета Оксффорд, показва, че голямото дупе предпазва от диабет и сърдечни заболявания, тъй като седалището се отлагат киселините, които биха били вредни за някои други органи.

 

Корем

Изследователите от „Harvard School of Public Health“ заключили, че хората, при които мазнините се натрупват основно по корема често имат синдром на неспокойните крака – състояние, което може сериозно да навреди на качеството на съня. Големият корем е незгоден и заради натиска на мазнини върху вътрешните органи, както и поради повишения риск от циркулаторни заболявания.

 

Ръце

Изследователи от Университета Нортвестерн са установили, че жените в менопауза я прекарват по- тежко, ако имат повече мазнини върху ръцете.

 

Бедра

Датски проучвания показват, че тънката обиколка, а не широката на бедрата е свързана с повишения риск от сърдечни заболявания и преждевременна смърт. Друго проучване на Университета Аделаида показало, че широките бедра говорят за добри метаболитни функции и по-малък риск от диабет.

 

Гърди

Изследователи от Харвардският университет и Университета Торонто открили връзката между големите гърди и диабета. Колкото са по- големи гърдите, толкова по-голям е рискът от заболяване.

 

Източник: За жената