Начало ВЕСТИ На 11 е била изнасилена и родила дете, на 19 продадена за...

На 11 е била изнасилена и родила дете, на 19 продадена за бяла робиня, а след това разбрала, че синът й …

17
Сподели

След всички сътресения, които се й се случили, е дошло и най-голямото. Разбрала, че синът й е болен от дегенеративно заболяване на очите, което води до слепота. Тогава започнала да тича: вечер, за да не я чува никой как плаче …

 

Историята на 49-годишната Норма Бастидас от Мексико оставила мнозина без думи! Нейният живот е бил изпълнен с падения, но след това стъпила на краката си.

Но буквално! Била изнасилена, след това продадена за бяла робиня, а след това подобрява световния рекорд в бягането и приема всички ужасни неща, които са й се случили през годините.

 

„Бях уязвима, самотна майка, която остана без работа.

Родих дете на 11 години. Човекът, който ме изнасили, когато бях на 11 години е сляп. Това е твърде много за мен. Имах чувството, че никога няма да избягам от миналото си“, казва тя.След 8 години, когато била на 19, я забелязала една жена и й предложила работа като модел в Япония. Майка й се страхувала да я пусне, но тъй като това била единствената възможност за по-добър живот за детето й, не й попречила. Въпреки това, от манекенската работа не видяла нищо. Вместо това я изпратили в клуб от затворен тип в Токио.

„Продаваха ме на тези, които предлагаха най-много. Купи ме много известна личност и станах негова собственост“, казва Норма.

Най-големият шок в живота й дошъл, когато разбрала, че синът й страда от дегенеративно заболяване на очите, което води до слепота. Тогава започнала да тича: вечер, за да не я чува никой как плаче.

В срок от шест месеца се е класирал за една от най-известните световни състезания – Бостънския маратон.

Казва, че най-прекрасното чувство, което е изпитала е в края на състезанието, което й осигурило влизане в Книгата на рекордите Гинес.

Източник: За жената