Начало ЗДРАВЕ Домашен балсам за бърз растеж на косата

Домашен балсам за бърз растеж на косата

27

Красотата на човек винаги започва от красивата, блестяща и здрава коса, тъй като това е първото нещо, което се забелязва, когато някой ви погледне. От нашите баби знаем, че яйченият шампоан е много полезен за красотата и блясъка на косата.

 

Но се оказва, че помага и за по-бързия й растеж.

 

Какво щяхме да правим без яйцата! Не е за вярване колко са полезни, в най-различни аспекти. Обработвайки косата с яйца, засилваме растежа й, тъй като яйцата са много богати на протеин. Косата се състои от 70% кератин протеин, така че яйченият протеин помага за възстановяването на накъсаната и увредената коса.

 

Подготовка на маската за коса

Счупете 1 яйце в купа. Добавете 1 с.л. зехтин и разбийте  добре с вилица. Покрийте с прозрачно фолио купичката до момента, в който ще ползвате балсама.

Измийте косата с щадящ шампоан. Изстискайте я от излишната вода. Подсушете с кърпа. Нанесете балсама с яйце навсякъде по косата, като се концентрирате върху краищата на косата. Сложете си шапчица за душ и останете така за около 10-20 минути.

Много е важно да не престоява повече от максималния брой минути, защото протеинът в яйцата може да изсуши косата, ако го оставите да действа твърде дълго.

Измийте косата с вода и сложете овлажняващ агент, ако косата ви е суха. Сами ще се убедите в полезните свойства на яйцата върху косата и този балсам ще ви стане един от любимите.

Източник: За жената