Начало КЛЮКАРНИК Той се обзалага с родителите си, че ще стане милионер, ако просто...

Той се обзалага с родителите си, че ще стане милионер, ако просто не ходи на училище

22
Сподели

Ерик Фименем се обзаложи преди три години с родителите си, че ако стане милионер до 18-годишна възраст, той няма да отива в колеж. Веднага напуснал училището, защото смятал, че това е загуба на време и учи от дома си.

И, разбира се, Ерик спечели и историята му обиколи света.

„Спечелих облога за един милион долара с родителите си.

Благодарен съм на всички „, каза той във вторник.

Винаги е мразел училището и всичко е започнало през 2011 г., когато той е на 12 години, а баба му му дала $ 1 000. Ерик реши да инвестира парите в биткоини/криптовалута по прпоръка на брат си, Скот.

„Не бях на училище. Играх игри и животът ми беше средно скучен в този момент. Независимо от начина, по който се опитвах, не успявах, имах тройки и просто се уплаших, защото учителите ми виждаха неуспехите в училището като нещо лошо. Един професор дори каза, че никога няма да успея в нищо и че трябва да напусна и да работя в „Макдоналдс“.

Родителите обаче решиха да ме отпишат от училище и да продължа образованието си от дома в Айдахо, пише Ало.

Той превърна първия си биткоин в пари през 2013 г., когато стойността им беше $ 1 200 и по този начин изплатил дълга си. Оттогава той основава собствената си интернет компания „Botangle“, която позволява на разочарованите студенти да намерят професор онлайн. Мислейки за бъдещето си, той отишъл в „Старбъкс“ и на всички предложил кафе, ако чуят неговата идея и дадат критики.

След първите си успехи той започва да включва идеите си в Силиконовата долина и на 15 години се премества в Сан Франциско.

Финем вече има 403 биткоини, който в момента струват около 10 000 долара за всяка, което е общо около 4 милиона долара, както и по-малки стойности в други криптовалути. Понастоящем работи по няколко проекта, включително пускането на ракети за НАСА, каза той пред NBC.

Той продължава да подкрепя идеята, че не трябва да ходи в университет.

„Няма да съветвам никого, тъй като образователната система е създадена така, че да не работи за никого. Бих препоръчал да използвате интернет, който е безплатен и позволява много повече „, каза Ерик.