Начало ВЕСТИ Климатологът Рачев разкри за голямата температурна аномалия в България и показа сензационна...

Климатологът Рачев разкри за голямата температурна аномалия в България и показа сензационна снимка

16

Циклонът „Филип“ донесе големи щети, особено в Западна България. Но в Югоизточна България имаше повече 12 градуса температурна аномалия“.

 

Това заяви пред БНТ климатологът Георги Рачев. Той показа снимка от бургаския плаж, където, по негови думи, вчера е било феноменалните 22 градуса.

 

„На Никулден сутринта температурите ще бъдат минус 2-3 градуса, но това е нормално. Снегът, който вали в момента ще спре до часове. В сряда може да има някоя снежинка,. но ще бъде малко по-топло за това време не сезона. За 8 декември ще бъде студено там където са студентите“, каза с усмивка Рачев. Той посочи, че, ако е петък е бил в студиото е щял да каже съвсем различни неща, защото сме били в период, в който трудно може да има точни прогнози. „Американски сайтове твърдят, че в България на Коледа ще е топло, с голяма влажност, но аз не мога от сега да кажа, какво ще е времето по празниците.

Очаквам в района на Великобритания и на Скандинавия да се образуват много големи циклони, който ще доведат до сериозни промени на времето в Европа“, прогнозира синоптикът. Той отново цитира американска прогноза, според която целият зимен сезон ще е по-топъл, но пък британски климатолози твърдели, че това ще е най-тежката зима от доста години насам. Той прогнозира нова порция сняг на 16-ти декември, когато вече ще може да става и за ски.

 

Източник: За жената