Начало ЗА ДОМА Мине се не мине, и мивката се запушва. Вместо да си давам...

Мине се не мине, и мивката се запушва. Вместо да си давам парите за химия, си направих домашно Тубофло:

38

С течение на времето в канала на мивката или банята се натрупват много различни отпадъци и мръсотия . И един ден натрупването става толкова голямо, че водата не може да премине свободно.

Не бързайте да викате водопроводчик или да тичате до магазина за препарати за отпушване , химическият състав на които би изненадал дори Менделеев.

 

запушена мивка

Ние ще ви покажем как лесно да си приготвите домашно средство за почистване на тръбите . Съставките за него вече има всяка домакиня.

Как да отстраните запушването на мивката

СЪСТАВКИ:

200 гр. бакпулвер 200 гр. сол 150 мл оцет вода

ПОДГОТОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

Разбъркайте солта и бакпулвера.отпушване на мивкатаВнимателно изсипете сместа в канала.отпушване на мивката с бакпулверЗагрейте малко оцет и го излейте в мивката. Ще последва обичайната химическа реакция и средството ще започне да се пени.отпушване на мивка у домаСлед това излейте в канала  гореща вода , за да промиете канала. Готово! Сега водата няма вече да се застоява.гореща вода в мивката

Този метод е много прост.  Тези съставки разтварят много добре всяка мръсотия , като същевременно не увреждат качеството на тръбите . В допълнение, този метод за отпушване на мивката не изисква много време и специални инструменти.

 

Източник: За жената