Начало ЗДРАВЕ С тази подправка ще избелите мигновено зъбите си. Още след първата употреба...

С тази подправка ще избелите мигновено зъбите си. Още след първата употреба ще имате по- бели зъби от всякога

32
Сподели

Куркумата е подправка добре известна със своите лечебни свойства. Оказва се, че би могла да се използва и за избелване на зъбите.

Даже твърдението да ви звучи абсурдно, поради наситения цвят, който дава подправката, истината е, че даже само след първата употреба се забелязва разлика.

Подправката би могла да се използва за измиване на зъбите по няколко начина, който и от тях да изберете обаче, препоръчително е да измивате зъбите си с нея вечер.

Яркожълтата куркума ще оцвети езикът ви в този цвят, поради това не е препоръчително да я слагате на четката си за зъби сутрин. Ето и начините за използването й:

– Смесете куркума с щипка сол и няколко капки лимонов сок – целта е да се получи каша. След това сложете от нея на четката си за зъби и започнете да ги търкате. Може да добавите към тази смес и паста за зъби, но дори и само така, зъбите ви ще се измият чудесно.

– Добавете чаена лъжичка куркума към половин чаша вода и се жабурете със сместа. След като изплюете водата, куркумата ще е полепнала по зъбите ви, така че можете да търкате с четката за зъби няколко минути. Използвана така, куркумата ще достига до цялата устна кухина и ще действа като дезинфектант за вашата уста.

 

– Най-лесният и бърз начин за употребата на куркумата е да намокрите четката си за зъби и да я потопите в подправката. По този начин ще полепне достатъчно количество от куркумата върху нея – започнете да търкате зъбите си, както когато миете зъбите с паста за зъби.

– Ако имате време, бихте могли да си подготвите следната рецепта – смесете 3 с.л. куркума с ½ ч.ч. вода. Поставете на котлона и варете на слаб огън. След като се получи гъста смес, отдръпнете от котлона. Тази смес можете да съхранявате в хладилника няколко дни.

Независимо кой от вариантите ще изберете, препоръчително е да използвате куркума за миенето на зъби три пъти седмично. Освен това най-практично би било, ако си купите отделна четка за използването на подправката, тъй като тя ще се оцвети в яркожълто още първия път.

След като използвате подправката, не е задължително да измивате зъбите си с паста. Достатъчно е да изплакнете устата си с вода, за да се отървете от остатъците от куркумата, които са полепнали в устата ви

 

Източник: За жената