Начало КЛЮКАРНИК Тайните за красота на арабките: Ето какво правят за дълги и гъсти...

Тайните за красота на арабките: Ето какво правят за дълги и гъсти мигли, за буйна коса и чиста кожа

32
Сподели

Въпреки че жителките на арабските страни крият лицето и тялото си от любопитни очи, за тяхната красота се разказват легенди. Тези резервирани и потайни жени с пищна тъмна коса, кадифена кожа и очи, без дъно, ревностно пазят своята тайна за красота, предавайки тайните от поколение на поколение.

Грижа за косата

Тайната на гъстата и лъскава коса на арабските красавици е в специална грижа, която включва използването само на естествени съставки. Преди измиване те в корените на косата пвтриват кисело мляко. Продуктът бързо се възстановява структурата на косата, което я прави гладка и лъскава. Ако и вие искате да опитате, трябва да си направите сами кисело мляко – промишления аналог не носи никакви ползи.

Кана за коса

Арабските жени не признават съвременните цветове за коса: както и преди сто години, ориенталските красавици предпочитат естествения вид. Растението Lawsonia inermis, чиито листа се варят, за да се получи кана, расте в изобилие в източните страни. И ако добавите Кана басма (друг естествен цвят), цветът на косата става наситено черно. Между другото, каната без цвят е перфектната маска за подхранване на косата.

Черни очи

Очите са единственото видимо „оръжие“ на арабската жена, защото всички други части на тялото са скрити под дрехите.

Красивата очна линия на ориенталските момичета се прави с помощта на антимон. В допълнение към своите качества, той перфектно подчертава миглите и веждите. Днес антимонът се използва в много козметични марки под формата на молив за очи, както и на прах.

Вежди и мигли

На изток като еталон за красота се считат гъстите и безкрайно дълги мигли. Затова от детството всички арабски момичета използват масло от рукола, което активно стимулира растежа на миглите и веждите. Това буди дори „спящите“ фоликули. Проверете действието на това вещество върху себе си: след един месец миглите стават по-дълги, а веждите – по-плътни.

Грижа за лицето

За почистване на кожата на лицето дамите от Изтока използват природен тоник – вода от рози. Препаратът има успокояващ ефект, намалява възпалението и зачервяването. Докато жените в Европа по всяко време на годината са склонни да поддържат златния тен, ориенталските красавици, напротив, се опитват да имат бяла избелена кожа. Те използват лимонена киселина като естествен лек. Ако искате свежа и сияйна кожа – лицето си търкайте с лимонов сок. А, лимоновата кора може да бъде чудесна за скраб.

Арабските момичета предпочитат естествените маски. Най-популярната съставка за „домашна маска“ е куркумата. Прави се така: смесете две супени лъжици брашно, малко куркума, две супени лъжици вода от роза и същото количество мляко. Нанесете получената каша на лицето, задръжте около 20 минути и измийте с топла вода.

 

Източник: За жената