Начало КЛЮКАРНИК Кралицата няма да бъде на сватбата на Хари, защото не може да...

Кралицата няма да бъде на сватбата на Хари, защото не може да прости едно нещо на снаха си

13

Сватбата на принц Хари и неговата годеница Меган Маркъл в продължение на дни е най-важната тема в световните медии.

Двамата обявиха годежа си в понеделник и споделиха, че ще се оженят през май следващата година, в параклиса „Сейнт Джордж“ на Уиндзорския дворец. Кралското семейство ще плати цялата сватба.

Уиндзор е специално място за принц Хари , който прекарва детството си там. Двойката решила, че сватбата ще бъде през май, така че това събитие не съвпада с раждането на третото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън .

Но кралица Елизабет няма да присъства на сватбата. А именно, тъй като кралица Елизабет е главата на английската църква, която разпространява брака за цял живот, тя не може да преживее факта, че годеницата на Хари е имала неуспешен брак.

Кралицата не подкрепя развода, така че вероятно няма да бъде на църковната сватба на принц Хари и Меган .

По същата причина тя не беше на сватбата на сина си, принц Чарлз, с Камила. Английската църква веднъж забранила брака на разведени хора, но това правило бе променено през 2002 г. Кралицата обаче остана вярна на старото управление на тази духовна институция.

Освен това Меган, която е протестантка, ще трябва първо да бъде кръстена. В допълнение към промяната на вярата, Мегън работи за придобиването на британско гражданство.

 

Източник: За жената