Начало ВЕСТИ Тестът за бременност беше положителен, но в стомаха й нямаше бебе, а...

Тестът за бременност беше положителен, но в стомаха й нямаше бебе, а нещо ужасяващо

20

Лорън Ноулс от Абърдийн, Шотландия, се радваше, когато тестът за бременност показа, че отново е бременна.

Бременността преминавала обичайно до началото на осмата седмица, когато по кожата се появили зачервявания. Лекарите я изпратили на скенер, който открил ужасната истина: Нероденото й бебе е всъщност смъртоносна болест. Казали, че страда от рядък вид тумор, предизвикан от неправилното оплождане на яйцеклетката.

– Туморът нараства в матката по същия начин, по който расте бебето, изявява същите хормони и тестовете за бременност винаги са били положителни. Нямаше шанс да си помисля, че това е рак, но откакто започнах да кървя, направих няколко теста, а скенерът показва, че масата в моята матка е рак и веднага започнах терапия – разказа Лорин, която днес живее в Пърт, Австралия.

Въпреки това туморът постоянно се връщаше.

Един ден, докато разхожда сина си в парка, тя погледнала към земята и видяла кръв от всички страни. Тя спешно се прехвърля в болница, а след това има шест цикъла на силно токсична терапия. През онази седмица й падна косата. След пет месеца състоянието й продължава да се влошава, а след това един ден тя изпитва тежки спазми в корема си.

– Имах ужасни болки, излязох от леглото и отидох в банята заедно с инфузията. Беше много болезнено. Когато болката ми мина, станах и погледнах тоалетната чиния, в която имало голяма черна маса – казва Лаурин.

– Чувствах огромно облекчение и благодарност, че туморът излезе от тялото ми.

Туморът с размер на круша поврежда утробата й и лекарите я предупреждават, че е трудно да зачене отново. Само три месеца по-късно тя забременяла и ражда дъщеря си Инди, която сега е на девет месеца.

– През цялото време се страхувах, че отново може да е тумор и не можех да се радвам. Когато за първи път отидохме на ултразвук и видяхме ударите на сърцето на Инди, не можех да престана да плача от радост“, казва тя.

Инди се ражда пет седмици преди термина с цезарово сечение, но била „перфектно съвършена“.

„Искам да кажа на всички, че никога не трябва да губите надежда, дори когато това ви изглежда невъзможно“, казва тя.

 

Източник: За жената