Начало ЗА ДОМА Ако знаете колко проблеми си реших с тези трикове и спестих време...

Ако знаете колко проблеми си реших с тези трикове и спестих време и ядове не е истина, направо как не съм знаела досега (снимки)

56
Сподели

Познавате ли Закона на Мърфи? Той гласи, че най-неприятните и неочаквани неща се случват точно, когато бързате. Например разполагате с 20 минути преди важна среща и изведнъж…

ципът на дънките се разваля, любимата тениска се намачква, а бялата блуза се цапа с фон дьо тен. Ужасно, нали? Но ние знаем как да се справим с тези проблеми и споделяме с вас следните 13 трика, способни да ви помогнат да се приготвите навреме.

1. Перфектна очна линия

Ако искате да направите перфектни очертания с очната линия, поставете малко от нея върху единия край на фиба и я допрете леко до ъгълчето на окото.

2. Почистване на картина

Използвайте хляб, за да премахнете праха от старите картини. За разлика от гъбата, той не поврежда платното и не оказва неблагоприятно въздействие върху боята.

3. Поправка на цип

Чудите се как да поправите ципа на дънките? Всичко, от което се нуждаете, са клещи, игла и конец. Премахнете няколко метални звена от най-долната част на ципа, поставете плъзгача и го фиксирайте с конец.

4. Правилен размер дънки

Ако искате да намерите точния размер дънки, без да ги пробвате, използвайте предмишницата си, за да определите тяхната ширина.

5. Восъчен пастел по стената

Вашето дете обича да твори, но често избира грешното платно? Ако искате да премахнете следите от употреба на восъчни пастели върху стената, оставени от малкия художник, използвайте сешоар и салфетка.

6. Връзки за обувки

Обвийте краищата на връзките за обувки с тиксо, за да улесните тяхното преминаване през дупките.

7. Лейкопласт

Сешоарът може да ви помогне за премахването на лейкопласт от кожата, без да оставя следи по нея.

8. Фон до тен по блузата

Ако искате да облечете любимата си блуза, без да я цапате с фон дьо тен, поставете торба на главата си.

9. Рокля от пуловер

Използвайте стария пуловер като модерна рокля.

Прекарайте ръцете през врата на блузата. Вземете ръкавите, кръстосайте ги в областта на гърба и ги прикрепете към предната част на текстилното изделие с помощта на безопасна игла.

10. Друг начин за определяне размера на дънките

Още един начин за определяне на точния размер дънки. Вземете двата края на талията и ги увийте около врата си. Ако те съвпадат, тогава това са вашите дънки.

11. Гладене на дрехи

Използвайте вода и сешоар, за да изгладите дрехите, в случай че не разполагате с ютия.

12. Свиване на дънките

Вашите любими дънки са се свили и не може да ги носите? Няма проблем. На помощ идва обикновеният ластик.

13. Премахване на дупки по дрехите

Ето и един лесен начин за премахване на дупки по дрехите само за няколко минути:

Снабдете се с подлепваща лента. Поставете я върху дупката, а над нея – обикновена салфетка. Напръскайте засегнатия участък с вода и преминете през него с ютията.