Начало ВЕСТИ Тази жена се обади да поръча пица, но операторът усети истината и...

Тази жена се обади да поръча пица, но операторът усети истината и спаси нейният живот!

16

Преди няколко месеца попитаха операторите на 911( нашият 112 номер) кое е най-шокиращото и объркано обаждане, което са получавали.

Тогава един оператор се открои с по-специална история, която заслужава да достигне до повече хора, защото в нея става въпрос за един трик, който м оже да спаси човешки живот !

„Имах обаждане, което започна доста странно, но се оказа много сериозно.

Една жена ми звънна и реши да ми поръча пица голяма с половин пеперони, половин гъби и чушки.

Аз й отговорих, че това е номера за спешни повиквания и не предлагаме такава услуга. При което тя отговори, че съм прав и след колко време ще пристигне пицата на адреса. Аз веднага се усетих, че става нещо и трябваше да реагирам, споделих й, че близо до нея се намира човек, който може да помогне и попитах дали има оръжие. Тя каза, че оръжие няма и че ще се видим скоро и ми благодари.

 

Веднага след като затворих слушалката реших да проверя историята на адреса и да проследя дали е имало други обаждания. Оказва се, че е имало няколко за домашно насилие. След като служители пристигнаха на мястото завариха грозна гледка – млада двойка, жената цялата посинена и разкървавена, а мъжът видимо много пиян.

 

Полицаите го арестуваха, след като тя сподели, че е била редовно подлагана на домашно насилие и вече не издържа. Мисля, че тази жена се справи страхотно и приложи много добър трик.“

Наистина тази жена е постъпила умно, защото в случаите на домашно насилие, насилникът винаги стои до жертвата си и следи всяко нейно действие. Един такъв трик може да спаси нечий живот.

Нека кажем НЕ на домашното насилие над жени, мъже и деца!

 

Източник: За жената